Vihjeet Vieremä 20.7.2018

Vieremä 20.7.2018

Toto5-ravit

Einari Vidgrénin Muistoajo & Iisalmen Sanomat -maili

VIHJEET PÄIVITETTY 20.7 klo 10.30

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 8,9,6 + 1,3 (4,7)

T5-2: 8 (2,5)

T5-3: 5,3,2 + 7,6 (4,1)

T5-4: 3,2,10,12 + 7,1,4 (9,8)

T5-5: 5 + 13,16,3,9,15 (7,8)

Pieni systeemi 36 riviä, panos 0,5 euroa, hinta 18 euroa.

Suuri systeemi 1050 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 105 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT

Lähtö 4. | Toto5-1

Toto5-kierroksen käynnistävässä Tammasarjassa kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä ja sen siivittämänä myös kapeammalta vihjekuitilta. Rankingin kärkeen kipuava lahjakas 3-vuotias 8 KIVARIN RAINDANCE kohtaa itseään vanhempia ja rutinoituneempia menijöitä mutta kykyjensä puolesta Mauri Jaaran suojatti ansaitsee kyllä suosikkiasemansa. Viimeksi Oulussa homma meni piippuhyllyn paikalta pieleen mutta ehkäpä tuo startti kannattaa yksinkertaisesti jättää omaan arvoonsa. Tuossa startissa Kivarin Raindance laukkasi jo ennen lähtölinjaa kohtalokkaasti ja kisa oli tuon myötä pilalla. Voittonsa tamma on ottanut keulasta mutta näistä lähtöasemista johtopaikalle eteneminen ei tule olemaan yksiselitteisen helppoa. Toki Jaara tuntee suojattinsa ja tarjoaa sille sen kaltaisen reissun, minkä tamma kunnialla pystyy suorittamaan. Ykköshaastaja 9 BEA CONCHITA on myös Jaaralle tuttu ajokki miehen päästeltyä Hannu Saloniemen valmennettavan uran ensimmäiset startit. Mika Forss istuu tällä kerralla 4-vuotiaan tamman rattaille. A-ryhmäläisistä vanhin ja kokenein 6 CROSSFIRE CAN voitti Ylivieskassa Amatööriohjastajien SM-liigan osakilpailun varmaan tyyliin keulasta. Pekka Puustisen valmennettava on rattaille palaavalle Henri Bollströmille tuttu ajokki. B-ryhmän käynnistävät paalun 1 NEVER QUEEN ja 3 GERIANNE hakevat nappireissuja kärkiporukassa. Ne saavat paikat suuremmasta systeemistä.

Lähtö 5. | Toto5-2

Heinäkuun hellejakson siivittämänä 8 HERRA HEINÄMIES nauttii silmissämme sen verran suurta arvostusta, että tarjoamme kuukauden starttivälistä huolimatta luottamuksemme Toto5-kuitteja viriteltäessä. Statistiikan kertomalla tavalla tämäkin Antti Ojanperän laatutallin jäsen on keskimääräistä kyvykkäämpi menijä, viime kausihan päättyi Teivossa Kriteriumin kakkossijaan. Vixus oli vahvempi niin karsinnassa kuin finaalissakin mutta noiden taulussakin näkyvien kakkossijojen myötä oriin tilipussi karttui muhkeat 31.000 euroa. Herra Heinämies on osoittanut kauden kahdessa ensimmäisessä startissa talven tehneen hyvää, ori tuntuu kehittyneen entisestään ja sillä on terveyden sen salliessa edessään hieno tulevaisuus. Vaikka kovia on vastassa luotamme suosikin mahdollisuuksiin. Herra Heinämies avaa kovaa ja ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta Antti Ojanperä panostaa varmasti vahvasti alkuun, eikä keulaan pääseminen tulisi meille kovinkaan suurena yllätyksenä. Tarvittaessa Herra Heinämies toki pystyy voittamaan muualtakin, kuin johtopaikalta. Vermossa johtavan rinnalta voittanut 2 JUISERI, vahvassa iskussa läpi kesän kauden avausvoittoa metsästänyt 5 KOBARDI sekä nousuvireinen hyvältä paikalta starttaava 1 HEVILLÄ käynnistävät tasokkaan ja tasaisen haastajaporukan.

Lähtö 6. | Toto5-3, Päivän Duo-1

Kolmantena Toto5-kohteena ravattavassa Iisalmen Sanomat -mailin pyrähdyksessä ykkösrahoista nähtäneen varsin vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta tasainen matsi. Rankingin niukaksi kärkinimeksi nostamme numeron 5 M.T. ILLUSTROUS mutta toteamme samaan hengenvetoon, että A-ryhmäläiset voisi perustellusta asetella mihin järjestykseen tahansa. Marko Hakkaraisen suojatti palasi Lieksassa voittokantaan ihan kelpo suorituksen päätteeksi. Tuossa startissa Hakkarainen eteni tamman kanssa pari kierrosta ennen maalia johtavan rinnalta keulaan, minkä jälkeen kaikki vaikutti oikein helpolta. Aika näyttää, minkälaiset asemat M.T. Illustrious tässä saa kiihdytyksen päätteeksi. Kovissa lähdöissä starttaillut numero 3 VAGABONDO on tässä sopivassa tehtävässä ilman muuta kuumimpia suosikkeja. Paikan johtavan rinnalla välttäessään Santtu Raitalan ajokki taistelee voitosta. 2 VICTORY PILOT oli Mikkelissä mukana Snabba Cashin voittamassa Toto76-lähdössä pilaten startin laukkaan viimeisellä takasuoralla. Ruuna on nyt saanut uusista käsistä muutaman startin kroppaansa ja odotamme sen pystyvän kärkimatsiin. B-ryhmän käynnistävä 7 DRILLER MAN olisi ollut paremmalta paikalta astetta maistuvampi haastaja. Mika Forss saattaa panostaa hyvällä avaajalla näinkin ulkoa alkuun. 6 ALL IN rastataan kovana skrällihakuna vielä suureen systeemiin.

Lähtö 7. | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka

Einari Vidgrénin Muistoajossa tarjolla on muhkea 15.000 euron ykköspalkinto, mikä luonnollisesti keräsi viivalle laadukkaan kattauksen nelivuotiaita lämminverisiä. Kaksi kovaa eli Piece Of Rock ja Hotshot Luva ovat jääneet kuitenkin
pois. Tämä helpottaa erityisesti takariviläisten asemaa, kun kahden poisjäännin myötä kierrettävääkin on tiedossa
alkuperäistä asetelmaa vähemmän. Parhaasta A-ryhmästä aukeaa paikka neljälle valjakolle. Suosikkinamme matkaan
starttaa numero 3 PRESIDENT LINDY. Se teki Mikkelissä St Michel –viikonloppuna kivikovan italialaisvieraan Virginia
Griffin suorastaan aivan pystyyn voittamassa Eugen Pylvänäisen Muistoajossa vahvan 750 metrin kirin ja osoitti
jatkavansa kovassa kunnossa. Killerin voittostartissa Kati Lindsbergin valmennettava teki ehkäpä vieläkin paremman
suorituksen ollen suorastaan jäätävän hyvä. Vastaavalla tasolla suorittaessaan ori taistelee tiukasti voitosta ja se saakin
kunnian toimia Päivän Duon sekä ravien ensimmäisen troikan piikkinä. 2 LEADER BRODDE kipuaa hyvältä paikaltaan
ykköshaastajaksi. Aika näyttää, minkälaiset Matias Djusen taktiset ratkaisut ovat. Kykyjensä puolesta taatusti
voittomatsiin kykenevät 10 CAMERON EVO ja 12 WILLOW PRIDE tarvitsevat näistä asemista tuuriakin juoksunkulun
suhteen. Suureen systeemiin revitetään vielä muutama potintekijäkandidaatti.

Lähtö 8. | Toto5-5

Toto5-kierroksen päätöskohteena ravattavassa lämminveristen täydessä 16 hevosen volttilähdössä tarjoamme paalulta starttaavalle numerolle 5 MACCABI YOSEF paikan rankingin kärjessä. Se ei vielä ensimmäisessä tauon jälkeisessä Teivon startissa onnistunut toivotulla tavalla mutta otti sitten viimeksi Teivossa vakuuttavan keulavoiton. Tuon esityksen perusteella voidaan sanoa, että mikäli Harri Kotilaisen suojatti ravaa, ovat takamatkalaiset todella haastavan tehtävän edessä. Maccabi Yosef nostetaan kapeamman vihjesysteemin apuvarmaksi. Haastajaporukan käynnistää Ruotsin puolelta Vieremän kesäraveihin saapuva 13 ENGE BARACK. Matias Djusen suojatti on luonnollisesti mielenkiintoinen seurattava. 16 HARMINIMOON TINKER on takavoltin takarivistä haastavan tilanteen edessä. Vastus on kuitenkin sopivaa kaliiberia ja ravilla Mika Forssin rattailleen saava tamma kiertää varmastikin useimmat. Numero 3 FILEMON BABAR palasi Jämsässä voittovireessä tauolta ja startti kropassa Tapio Kososen valmennettava varmasti parantaa. Tiedossa lienee hyvä juoksu kärkiporukassa. 9 ERICA FIELD aloitti kautensa kelpo suorituksella Lieksassa. Jukka-Pekka Kauhasen ajokki on tässä tehtävässä suosikin perusvarmistuksia. Ennätyksensä Kalajoella tehnyt numero 15 VÄSTERBOPAPERDOLL revitetään vielä mukaan suurempaan vihjesysteemiin.

Lähtö 9 | Troikka

Suosikki 3 MR CHANCE on kohonnut suorastaan hurjan kovaan iskuun. Mirja Kärkkäisen valmennettava tekee startista toiseen parhaimpansa ja tällä hetkellä ori suorittaa niin kovalla tasolla, että se riittää illasta toiseen paljoon. Kunto oli kiviaitaa jo ennen alla olevia voittojakin. Iikka Nurmosen ajokki on rankingin itseoikeutettu kärkinimi. Ykköshaastaja numero 4 BOULDER ROCKET on vahva jyrä, joka tarvittaessa pystyy tälläkin kerralla tekemään itse juoksuaan. Se kiri viimeksi Joensuussa taustalta päätöskierroksen 13,0-kyytiä tullen rehdisti perille saakka. Vieremän pitkästä maalisuorasta ei ole Markus Porukan suojatille ainakaan haittaa. Kyvykäs mutta epävarma 10 AMORCE SAVAGE heittäne myös lusikkansa soppaan kärkisijoista taistelun suhteen, mikäli Tuomas Pakkasen suojatti vain malttaa ravata.

 

PÄIVÄN DUO

TROIKKA LÄHTÖ 9

3,4,10

3,4,10

3,4,7,8,9,10

Yhteensä 24 yhdistelmää

TROIKKA LÄHTÖ 7

3

2,5,6

2,5,6,7,8,9,10,12

Yhteensä 21 yhdistelmää

5,3,2

3

Yhteensä 3 yhdistelmää.

ABC-RANKINGIT

 

Lähtö 1.

A) 12,10,8 B) 5,3,7,2,9,4,11,6

MARTI – JEVININ TÄHTI – ORALUNASTUS – NOUMANI

Lähtö 2.

A) 2 B) 9,5,4,10,1,11,6,12,3,7,8,13

MIKIMANI – UUTELAN LIISI – KASTURO – VIVALTSU

Lähtö 3.

A) 2,1,11 B) 4,5,6,10,9,8,3,12

TABBY – REDEMPTION – GISELLE NYX – LIKE A CITRINELLA

Lähtö 4.

A) 8,9,6 B) 1,3,4,7,12,2,5,11,10

KIVARIN RAINDANCE – BEA CONCHITA – CROSSFIRE CAN – NEVER QUEEN

Lähtö 5.

A) 8 B) 2,5,1,3,6,7,10,9,4

HERRA HEINÄMIES – JUISERI – KOBARDI – HEVILLÄ

Lähtö 6.

A) 5,3,2 B) 7,6,4,1

M.T. ILLUSTROUS – VAGABONDO – VICTORY PILOT – DRILLER MAN

Lähtö 7.

A) 3,2,10,12 B) 7,1,4,9,8,11

PRESIDENT LINDY – LEADER BRODDE – CAMERON EVO – WILLOW PRIDE

Lähtö 8.

A) 5 B) 13,16,3,9,15,7,8,10,1,2,11,6,14,4,12

MACCABI YOSEF – ENGE BARACK – HARMINIMOON TINKER – FILEMON BABAR

Lähtö 9.

A) 3,4,10 B) 8,9,7,2,11,12,5,6,1

MR CHANCE – BOULDER ROCKET – AMORCE SAVAGE – VINCENT CROFT

Lähtö 10.

A) 12,1 B) 8,4,7,2,6,5,3,9,10,11

VAPPUÄIJÄ – I.P. VAPARI – TOVIN LENTO – KAPENEVA

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

HARRI KOTILAINEN

L8/5 MACCABI YOSEF: Ruuna on rauhoittunut viime aikoina ja volttilähdöt ovat sopineet sille hyvin. Hevonen lähtee hyvin ja tarkoituksenani on yrittää keulaan, mutta ensimmäinen kaarre on kuitenkin otettava varman päälle. Ravia mennessään ruuna pystyy menestymään, mutta tämä ei ole aivan sataprosenttisen varma suorittaja.

L10/1 I.P. VAPARI: Oriilla on hieman taukoa takana. Autolähtö hieman arveluttaa ja on vaikea sanoa, miten hevonen selvittää lähtöpaikkansa. Ehjällä juoksulla ori pystyy parantamaan ennätystään ja on mahdollinen menestyjä.

JOUKO TARVAINEN

L2/2 MIKIMANI: Ruuna on tehnyt hyvät suoritukset viime starteissaan. Harjoitusten perusteella hevosella on kaikki kunnossa. Lähdöt kovenevat menestyksen myötä, mutta odottelen ajokkiani kärkikamppailuun.

L5/1 HEVILLÄ: Viimeksi Kaustisella tehtävä oli kova ja ajoin passiivisesti. Ori on aivan asiallisessa kunnossa, mutta siitä on hieman tuntunut puuttuvan jotain. Tämä olisi parhaimmillaan kärjen tuntumasta. Vastus on taas kova. Ori lähtee hyvin ja yritetään sijoittua mahdollisimman korkealle.

JANI HARTIKAINEN

L3/11 GISELLE NYX: Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Lähtöpaikka on nyt huono ja täältä menestys on juoksunkulusta kiinni. Olisin tyytyväinen sijoitukseen 4-5 sakissa.

L9/2 EASY VACATION: Ruuna on treenannut asiallisesti taukonsa aikana. Hevosella on ajettu yksi reippaampi ratahiitti ja se oli siinä hyvän tuntuinen. Ruuna saattaa kuitenkin vaati startin-pari alle ollakseen terävimmillään. Startti näyttää tilanteen paremmin.

L10/7 VIHJEEN VINHA: Ruuna oli sairas Seinäjoen startissa ja sillä oli limaa hengitysteissä. Nyt kaikki on taas kunnossa ja hevonen on palautunut hyvin harjoituksista. Odottelen ajokiltani hyvää suoritusta.

ANTTI ISOMAA

L1/8 ORALUNASTUS: Ruuna on varmistunut viime vuodesta. Viimeksi Halsualla hevonen oli hieman jäykkä. Ruuna parantaa viime startistaan ja se pystyy 32-tulokseen, mutta on vaikea arvioida, kuinka korkealle se riittää.

L2/11 CARMIKAS: Ori laukkasi Seinäjoella lähtöön, eikä siitä saanut kunnon kuvaa. Tällä kertaa kengitykseen tehdään hieman muutoksia. Juoksuradan paikasta on etua ja ori on mahdollinen.

L5/10 UNTERO: Ori oli hieman nihkeä Ylivieskassa ja se olisi vaatinut startin alle. Kotona hevonen on ollut pirteän tuntuinen ja se parantaa otteitaan. Tälle ei kovista helteistä ole ollut haittaa. Odottelen oriitta neljän sakkiin.

L10/6 MYLVERIN YRJÖ: Ruuna on jaksava menijä, mutta siltä puuttuu vauhtia. Hevonen on hyvässä kunnossa, mutta epävarmuus on riesana. Ruuna pystyy alle 29-tulokseen, mutta on vaikea arvioida, kuinka korkealle se riittää.