Juhannusravit 21.6

VIHJEET JUHANNUSRAVEIHIN 21.6
 
ISO TOTO4
(minimipanos 0,50 euroa)
 
Lähtö 6 / Toto4-1
Suvukas 2 I.P.Ruuti on avauskohteen selkä ykköshevonen, sillä ori on noussut nyt kevään aikana pienen vaisumman jakson jälkeen huippuiskuun. Etenkin Vermon Finlandia-viikonlopun esitys johtavan rinnalta oli todella vakuuttava, johon nähden viimekertainen kakkossija oli luonnollisesti pieni pettymys.
Juoksu ei toki tuolloinkaan mennyt helpoimman kautta, joten puhtaat paperit kuusivuotias tuostakin lopulta saa. Nyt vastus on sopiva ja lähtöpaikka loistava, joten ravatessaan I.P. Ruuti on tässä lähellä voittoa ja jää vihjesysteemin ainoaksi merkiksi. Yksin paalulta kiihdyttävä Jussix on ykköshaastaja, mutta etenkin kirikamppailussa se tuskin pystyy suosikille vastaamaan.
 
Lähtö 7 / Toto4-2
11 Illuminati I.H. voitti Oulun laukkojen sävyttämän Nousijadivisioonakarsinnan todella helppoon tyyliin keulapaikalta, mutta sinne ei tällä kertaa ole ainakaan heti asiaa. Ruuna on kuitenkin kaikissa Suomen starteissaan ollut mainio ja pärjännyt monenlaisilla juoksuilla. Selkeä ykköshevonen tässä, mutta isommassa vihjesysteemissä otetaan myös muita mukaan.
Näistä 5 Niky Boy ei viimeksi Vieremällä kovassa tehtävässä kärkeen riittänyt, mutta nyt vastus kevenee ja vahva menijä päässee juoksemaan lähempänä kärkeä. 3 Kivarin Quickstep ei ole kärrylähdöissä pitkiin aikoihin pärjännyt, mutta oli viimeksi montessa täysin ylivoimainen. Huippukuskilla se on tässä mahdollinen yllättäjä.
 
Lähtö 8 / Toto4-3
2 Siirin Veeti on avauskohteen tallikaverinsa tapaan selkeä suosikki, sillä Toto75-lähtöjä menestyksekkäästi kolunnut ruuna on ravivarmana ja nopeana menijänä kova sana myös lyhyellä matkalla. Viimeksi Vieremällä se kiri kaukaa takajoukoista lujaa maaliin häviten vain Cupidolle.
Selkäjuoksu tuntuisi sopivan tälle parhaiten, joten Iikka Nurmosen ei välttämättä tarvitse pienessä lähdössä alkuun edes ladata. 1 Harjujen Roomeo on selvä ykköshaastaja, mutta maili ja ykkösrata eivät puolestaan ole sille etu. Ravatessaan ori on kuitenkin tässä kärkikamppailussa.
 
Lähtö 9 / Toto4-4
Päätöskohde on etukäteen illan tasaisin koitos. 1 Yandere Leader ei ole vielä tänä vuonna voittanut, mutta pääsee nyt matkaan oikein sopivista asetelmista. Kajaanissa se puristi johtavan rinnalta hienosti kakkoseksi.
Muutkin paalun hevoset on hyvä huomioida, sillä tauolta palaava 3 Satin Spirit teki hyviä esityksiä loppuvuodesta ja hieman lyhyemmältä paussilta tulevalta 2 Express Endiltä puolestaan raapaistaan etukäteisilmoituksen mukaan ensimmäistä kertaa kaikki kengät pois.
Takamatkalaisista 7 Holy Mole ja 8 Timber Vice ovat varmoina suorittavina selkeitä perusmerkkejä tähän ja yllätysosastolta mukaan napataan vielä 12 Okeanos. Miika Tenhusen talliformi on nyt hyvällä mallilla ja kykyhevonen jää tässä turhan vähälle huomiolle.
 
TOTO4-VIHJERIVI:
I: 2 (1, 6)
II: 11 / 5, 9, 6, 3, 10 (2, 1)
III: 2, 1 (3, 6)
IV: 1, 3, 7, 8, 2, 12 (9, 4)
Pieni systeemi 12 riviä – 6 euroa
Iso systeemi 72 riviä – 36 euroa
 
Vihjeet muihin lähtöihin:
I: 5 – 4 – 9 – 3
II: 3 – 4 – 6 – 5
III: 1 – 3 – 8 – 2
IV: 1 – 7 – 8 – 4
V: 5 – 9 – 10 – 7