Kavioliiga 27.5

KAVIOLIIGA-RAVIT 27.5

TOTO75-VIHJE:


Toto75-1

Kotiradan 2 Hissun Feeniks on palannut lähes vuoden tauolta elämänsä iskussa ja tehnyt kaksi väkivahvaa esitystä. Kuopiossa se leiskautti vajaa kierroksen kirillä ylivoimavoittoon takajoukoista ja viimeksi Vermossa se antoi koko matkan kovaa painetta keulahevoselle ja kesti upeasti toiseksi. Aiemmin paljon laukkoihin sortunut ori on iän myötä varmistunut paljon ja huippupaikaltaan se on selkeä varmavaihtoehto tähän.


Suosikin kovimmat haastajat löytyvät takarivistä, mutta helppo niiden tehtävä ei tule olemaan. 11 Helkan Toivo parantanee starttien myötä ja pystyy varmuudellaan ainakin tototaistoon. 9 Harjujen Roomeolle lähtöpaikka on mainio ja ravatessaan se ohittaa kirissä monta. 10 Jostois loisti vielä talvella, mutta on nyt muutamaan viime starttiin ollut vaisumpi. Viime vuonna voittoja tehtaillut 12 Lystilän Lento palasi voittokantaan viimeksi, mutta nyt rima nousee merkittävästi ja paikka on yönmusta.


Toto75-2


Sivolan Tilan ajo on kerännyt tasaisen tammajoukon lähtöviivalle, mutta kun ihan kovimmat takamatkalta tästä puuttuvat, nousevat pienet numerot suosikeiksi. Runsas rastitus on kuitenkin paikallaan erittäin haastavaan pelilähtöön. Paalun hevosta 1 Hyypän Lilja ja 3 Siirin Elli ovat saanevat hyvät juoksut kärkiporukassa ja ovat kohteen perusmerkkejä. 8 Virin Varpu voitti Vermon välistartin lopulta aika varmoin ottein keulapaikalta, mutta juoksusta tulee nyt väkisinkin haastavampi. Kunto on kuitenkin kohdillaan.


7 Minskaus voitti Joensuussa hyvällä tyylillä ja hyvänä avaajana tämä voi olla nopeasti keulaporukoissa. 9 Volsuma voitti Vermossa vastaavanlaisen tehtävän nappireissun jälkeen ja jäädä tässä muutaman huonomman startin jälkeen turhan unohdetuksi. 5 Onnen Häivä on vauhdikas nuori tamma ja sopivalla selkäjuoksulla kirivalmis. 10 Jonnin Joutava voittaa harvoin, mutta nopeana avaaja päässee tässä heti hyviin asemiin. Pitkän takamatkan hevosista 15 Sanahelinä laukkaili välistartissaan pariinkin otteeseen ja on arvoitus tässä.


Toto75-3


Kierroksen tähti ja samalla varmin voittaja on 4 Mandela Zon, joka on nakuttanut jo kymmenen voittoa alkuvuoden starteistaan. Voittokone on ollut ”omissa” lähdöissään ihan pitelemätön ja täytti paikkansa myös Seinäjoki Racessa. Nopea avaaja hakee keulapaikan heti haltuunsa eikä ole normaalisti siitä lyötävissä.


Vieremälle palannut 11 Djokovic on luokaltaan kova menijä, mutta lähtöpaikka on ikävä ja tehtävästä voi tulla liian haastava. 9 Credit To Love tekee luotettavaa työtä startista toiseen, mutta sillekin takarivistä tulee kiire suosikin tavoittamisessa. 1 Quick Vald voi päästä suosikin selkään ja siitä totosija on hyvinkin mahdollinen.


Toto75-4


Tammadivisioonassa niukka suosikki on 1 Alice E, joka viimeksi Vermossa piti ykköseksi keulapaikalta. Sinne Henna Halme tässäkin tähtää ja siitä tamma olisi luonnollisesti vahvoilla. Viime syksyn derbykakkonen 12 Velvet Gold ei vielä kauden avauksessaan häikäissyt, mutta pienessä lähdössä kiertämistä ei liikaa tule ja kyvyt kyllä riittävät tähän tehtävään.


Talvella voittoja nakutellut 4 Zola Beat laukkasi kuukausi sitten Oulussa ja on pieni arvoitus tähän. Hevonen lähtee voltista hyvin matkaan ja Pakkanen pyrkinee heti sisäradalle. 8 Exploding Anna on vahva puurtaja ja etenkin jos paikkojen haku alussa venyy, on tämä päätöspuolikkaalla vaarallinen. 9 Heide K palaa myös pieneltä tauolta, mutta vireen pitäisi olla kohdillaan ja hyvällä juoksulla kärkisija ei saa yllättää.


Toto75-5


KK-23 lähdössä asetelmat ovat mielenkiintoiset. 8 H.V. Tuuri saattaa kasikaistaltakin päästä keulapaikalle ja tässä tehtävässä Iikka Nurmonen voi hyvinkin siitä ajaa. Keskipitkä matka ei tälle se paras ole ja eiköhän ainakin 6 Virin Urho tule matkalla painetta tarjoamaan, joten vihjeissä ykkösmerkiksi nousee 7 Veeran Poika.


Se on tehnyt hyvää työtä kovissa lähdöissä koko ajan ja Porissa vastaavalla matkalla loppukiri oli hienoa katseltavaa. 1 Lumettaja on tehnyt kovaa jälkeä omissa sarjoissaan ja hyvältä paikalta se ei tässä avoimessa koitoksessaan ole täysin ulkona. 5 Herra Heinämies, 4 Hissun Turbo ja 9 Koskelan Akseli kuuluvat myös tasaiseen haastajalaumaan.


Toto75-6


Pronssidivisioonassa hienon tauolta paluun tehnyt 1 Rallston on suosikki ja etenkin jos se keulapaikan pystyy puolustamaan, nousevat osakkeet kohinalla. Jani Ruotsalaisen suojatti teki huiman viime kauden ja on näissä sarjoissa vielä kova luu. Alkuun panostanevat myös 2 He’s A Keeper ja 4 Yolo Savoy, joilla myös kuntokäyrä on vahvassa nousussa.


Heikki Mikkosen tällä kertaa ohjastama He’s A Keeper teki kanuunaesitykset niin Jokimaalla kuin Kuopiossa. Viimeksi Vermon Finlandia-päivän kivikovassa lähdössä se jäi viimeisellä puolikkaalla hieman vetämättömiin selkiin, mutta sijoitukseen sillä ei välttämättä vaikutusta ollut. Yolo Savoy kiri viimeksi loppusuoralla ykköseksi kolmannesta ulkoa. Mikäli ruuna välttää paikan johtavan rinnalta, on se tässäkin korkealla.


7 Torrent d’Inverne on tehnyt huippujälkeä koko alkuvuoden, juoksun onnistuessa ruuna on tässäkin huomioitava. 10 Knocking Match on jatkanut uusissa käsissäkin hyviä esityksiään. Nopea avaaja kärsii takarivistä, mutta pitkällä loppusuoralla ehtii kauempaakin.


Toto75-7


5 Bluejeans Bi meni Ruotsin kisoissaan paljon eteenpäin ja kiri Oulussa melko mahdottomista asemista toiseksi. Nyt lähtöpaikka on parempi ja ori kykenee monenlaisilla juoksuilla voittokamppailuun. 2 Winners Lane on juossut kivikovissa porukoissa ja napsinut hyviä sijoituksia. Nyt porukka on sopivampi ja lähtöpaikka hyvä.


8 Cod A’la Doc hurmasi Oulussa keulapaikalta, mutta kasirata laskee osakkeita merkittävästi. 11 Just Massive sitkasteli Oulussa johtavan rinnalta totoon. Lähtöpaikka on nyt heikko, mutta tiedossa lienee ainakin selkäjuoksu. 10 En Candy Till laukkasi viimeksi jo ennen lähtölinjaa ja päätyi keskeyttämään. Takarivi voi olla virtavalle tammalle jopa eduksi ja kiriruudin säästyessä loppusuoralle suurempikaan menestys ei tule yllätyksenä.


TOTO75:

I: 2 (11, 9)

II: 7, 3, 1, 8, 9 (2, 10)

III: 4 (9, 11)

IV: 1, 12, 8, 9 (4, 6)

V: 7, 1, 8, 4, 9, 5 (6, 10)

VI: 1, 4, 2, 10 (7, 9)

VII: 2, 5, 10 (11, 8)

86,40 euroa


TOTO4

I: 1, 12, 8, 9, 4 (6, 10)

II: 7 (1, 8)

III: 1, 4, 2, 10, 7 (9, 5)

IV: 2, 5, 10, 11, 8, 6 (1, 3)

30 euroa


TROIKKA-VIHJEET

Lähtö 4:

I: 6, 9

II: 3, 6, 9, 11, 12

III: 1, 2, 3, 4, 6, 9, 10, 11, 12

56 yhdistelmää / 28 euroa


Lähtö 6:

I: 3, 7

II: 1, 3, 5, 7, 9

III: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10

56 yhdistelmää / 28 euroa


Lähtö 7:

I: 4

II: 1, 9, 11

III: 1, 2, 5, 9, 11

12 yhdistelmää / 6 euroa


Lähtö 9:

I: 7

II: 1, 4, 5, 8, 9

III: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10

35 yhdistelmää / 17,50 euroa


Lähtö 11:

I: 5

II: 2, 10, 11

III: kaikki hevoset

30 yhdistelmää / 15 euroa


MUUT LÄHDÖT:

I: 4 Ekin Huli – 2 Varjohehku – 8 R.R. Muistotar

II: 10 Space Oddity – 7 Villeroy – 14 La Courabou

III: 5 Nightshifter – 11 Börjesin – 10 Lex Lincoln