Ajankohtaista

Einari Vidgrénin Muistoajo & Iisalmen Sanomat -lähtö perjantaina 24.7!


Ylä-Savon Hippoksen ravikesän kohokohta tarjoillaan perjantaina 24.7, kun Vieremällä ravataan illan aikana nelivuotiaiden lämminveristen Einari Vidgrénin Muistoajo sekä Iisalmen Sanomat -lähtö. Raveissa nähdään niin valtakunnan parhaita hevosia kuin myös ohjastajia mittelemässä hyvistä palkinnoista. Illan aikana ajetaan myös Cartivet Meeting -karsintalähtö Jyväskylällä 22.8 ajettavaan finaaliin.

Ilmoittautuminen raveihin päättyy maanantaina 20.7 klo 9.00, joten muistakaa valmentajat pistää polle listoille ennen tuota.

Lipunmyynti raveihin järjestetään samanlailla kuin kauden avausraveihin ja pääsylippuja on edelleen rajoitetusti. Raveihin tulee olemaan rajoitettu sisäänpääsy yleisölle kahdelle eri katsomoalueelle. Pysäköinti ja oleskelu katsomotiloissa on jaettu A- ja B-lohkoon – kumpaankin lohkoon otetaan pääsylipun ostaneita 350 henkeä. Ohjeistusta alueista tullaan jakamaan vielä sekä somessa että myös lipunmyyntipisteissä.

Alue rajautuu totomyyntirakennuksen keskeltä uuden tuomaritornin puoleiseen A-alueeseen (nurmikkotila) sekä ravintolahallin puoleiseen B-alueeseen.

Molemmilla alueilla on väljyyttä sekä samat ravintolapalvelut. Kulku näiden alueiden välillä on kielletty, samoin kuin varikkoalueelle ei ole pääsyä ravien aikana.

Ravibussit eivät ole poikkeusjärjestelyjen takia käytössä.


Pääsylippuja tulee ennakkomyyntiin ti. 21.7. ja ennakkomyynti päättyy to 23.7. Sisäänpääsy raveihin poikkeusaikana vain pääsylipun ostaneille (Suomen Hippoksen tai SHKL:n kortti yms. eivät käy näihin raveihin).


Ennakkomyyntipaikat:

Iisalmi: IPK Ponsse -Shop (Savonkatu 19)
Kiuruvesi: Kiuruveden Autokatsastus (Valtakatu 3B)
Vieremä: 4H Torikahvila

Pääsylippu 10 €, alle kouluikäiset ilmaiseksi.


Ennakkomyynnin jälkeen pääsylippuja tullaan mahdollisesti myymään vielä mahdollisesti niin puhelimitse kuin portillakin, mutta rajoitetun määrän vuoksi varman sisäänpääsyn takaat ennakkolipulla.


Päivitämme tilannetta puhelinmyyntiin/portille myyntiin tulevien lippujen määrästä torstain ja perjantain aikana aktiivisesti some-kanavissamme.


Näillä erityisjärjestelyillä pyritään luomaan mahdollisimman monelle pääsy raveihin sekä turvalliset järjestelyt tämän hetken ohjeistusten mukaisesti. Ravit alkavat perjantaina klo 18.00.


Tervetuloa Ylä-Savon Hippokselle!

 

Vihjeet Yrittäjäraveihin 3.7

Toto4-1, lähtö 2

Ranking  A: 3  B: 10,7,15,9,6,2,13,1,8,11,12,16,4,14

Huomatkaa, että illan T4-peli starttaa jo toisesta lähdöstä! 3 Procyon hakee Vieremältä viidettä peräkkäistä voittoa. Viimeksi Kajaanissa ruuna eteni johtoon 1. takasuoralla, Santtu Raitala sai rauhoittaa matkalla selvästi tahtia ja ruuna piti reippaassa lopetuksessa niukkaan voittoon. Mika Lappalaisen treenattava palasi Kajaaniin tauolta, joten hevonen lienee tässä terävämpi. 7 Carmen Lindy on vireä ja oikein vauhdikas ruuna sarjoihinsa, mutta pilaa varsin usein laukkoihin. Viimeksi Joensuussa ruuna laukkasi pahoin 400 ajettuna. Mauri Jaaran 10 Asterisque voittoputki katkesi viimeksi Torniossa kun ori jäi kiertämään kolmatta rataa ja laukkasi etusuoralla pitkäksi.

Toto4-2, lähtö 3

Ranking A: 2,10,6,1  B: 7,5,8,11,12,3,9,4

Toinen kohde on haastava suomenhevosten ryhmäajo. 2 E.V. Arto ei ole ollut ensiaskelilla kaikkein nopeimpia, mutta ori on nyt valmiiksi toisella radalla. Viimeksi Kajaanissa ori ravasi kuuden hevosen tynkälähdössä porukan hännillä, mistä käänsi kiriin kolmannelle radalle loppukaarteen alussa ja kamppaili voitosta johdossa olleen Likusterin kanssa, mutta jäi niukasti toiseksi. 10 Likusteri on joutunut takariviin, joten ainakaan heti alussa ruuna ei pääse nyt johtoon. 6 Harjujen Romeo voitti 13.6. Kajaanissa, ori nousi parijonosta kolmannelle radalle 850 jäljellä ja eteni loppukaarteeseen harvaan porukkaan kolmanneksi. Santtu Raitalan ajokki kiri maalisuoralla niukkaan voittoon. 1 Lissun Myrsky nousi 23.6. Lieksassa johtavan takaa toiselle 1300 ennen maalia ja puristi maalisuoralla voittoon.

Toto4-3, lähtö 4

Ranking A: 2  B: 3,10,8,9,4,5,6,12,11,1,7

2 Zultanio on mainiolta lähtöpaikalta rivimme varma. Viimeksi Torniossa ruuna matkasi 3. ulkona, mistä nousi loppukaarteen alussa selässä kolmannelle radalle ja kiri maalisuoralla rintamasta voittoon. Vastus on paperilla sopiva ja ilman epäonnea tässä vaikeasti voitettavissa. 3 Inspis Arioso luovutti viimeksi Kajaanissa keulat 500 juostuna. Ruuna nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja puristi maalisuoralla niukasti ykköseksi. 8 Umberto Croft hapuili viimeksi Kaustisella 1. kurvissa 3. ulkoa ja jäi kolmannelle radalle, jäi lopulta 4. ulos paikkojen vaihdeltua. Ruuna kohosi selässä kolmannelle kierros jäjellä, mutta jäi ilman vetoapua viim. takasuorala. Ruuna haki keulat 300 ennnen maalia ja otti hallitun voiton. Lähtöpaikka on ulkoradalta synkkä ja juoksunkulusta voi tulla vaativa.

Toto4-4, lähtö 5

Ranking A: 10,5,9  B: 7,6,8,1  C: 11,12,4,3,2

Päätöskohde on hyvätasoinen suomenhevosten koitos. 10 Malkkin palasi viimeksi Killerillä voittokantaan

vedettyään keulassa tasaisen reipasta. Hymynvirne tarjosi maalisuoralla tiukan vastuksen, mutta ruuna sai pidettyä sen varmasti takana a muut jäivät selvemmin. 5 Rupeltaja on todella kyvykäs, mutta laukat sotkevat menoa lähes joka startissa. 10 I.P. Vapari paikkasi Killerillä laukkansa mahtavasti ja ehti kolmanneksi. 7 Jullen Eko käänsi viimeksi Killerillä 3. ulkoa kolmannelle 1300 jäljellä ja eteni etusuoralla johtavan rinnalle. Vauhti oli kokoajan kovassa lähdössä tuimaa ja ruuna kangistui maalisuorala pahoin ja putosi kauas taustalle. 18.6. Kuopiossa ruuna kiersi viim. takasuoralla 2. ulkoa johtaneen Aron Viiman rinnalle ja puristi maalisuoralla varmaan voittoon.

Toto4-vihjerivi

1: 3 Procyon, 6 Hot Devil, 7 Carmen Lindy, 10 Asterisque, 15 Whogonow (9,5)
2: 2 E.V. Arto, 6 Harjujen Roomeo, 8 Tvitteri (1,10)
3: 2 Zultanio (10,3)
4: 5 Rupeltaja, 6 Vilju, 7 Jullen Eko, 9 I.P. Vapari, 10 Malkkin (11,1)

75 riviä, 15 €

Troikka lähtö 1

ristiin: 2 Trixie Vice, 6 Zolene, 11 Harrison Web, 12 Rowhill’s Joker

24 yhdistelmää, 12 €

Troikka lähtö 2

I: 3 Procyon
II: 5 Minnie Windcape, 6 Hot Devil, 7 Carmen Lindy, 10 Asterisque, 15 Whogonow
III: 5 Minnie Windcape, 6 Hot Devil, 7 Carmen Lindy, 10 Asterisque, 15 Whogonow

20 yhdistelmää, 10 €

Troikka lähtö 6

I: 9 Vellatar
II: 3 Jullen Hermanni, 5 Vojakker
III: kaikki 15 hevosta

28 yhdistelmää, 14 €

Troikka lähtö 8

I: 1 Ninth Nobleman
II: 5 Leggado Li, 10 Mr Maximus, 13 Honey Bee Web, 15 Gonzales Journey
III: 5 Leggado Li, 10 Mr Maximus, 13 Honey Bee Web, 15 Gonzales Journey

12 yhdistelmää, 6 €

Troikka lähtö 10

I: 2 Sanahelinä
II: 6 Turpeinen, 8 Primakka, 10 Pannier, 12 Maukan Muisto
III: 6 Turpeinen, 8 Primakka, 10 Pannier, 12 Maukan Muisto

12 yhdistelmää, 6 €

Toto4-pelin ulkopuoliset lähdöt:

1: 11 Harrison Web – 2 Trixie Vice – 6 Zolene – 12 Rowhill’s Joker
6: 9 Vellatar – 13 Mega-Hertsitär – 16 Metsärinteen Sisu – 5 Vojakker
7: 12 Fan D’Ep – 7 Wannabe Sally – 1 Mick Windcape – 8 Scream My Dream
8: 1 Ninth Nobleman – 5 Leggado Li – 10 Mr Maximus – 15 Gonzales Journey
9: 2 Express Eve – 1 Mountain Twinkle – 6 Cankus Rebel – 3 Lexus Lloyd
10: 2 Sanahelinä – 12 Maukan Muisto – 6 Turpeinen – 8 Primakka

Median akkreditointi ravikilpailuihin

Median edustajia pyydetään edelleen akkreditoitumaan ravikilpailuihin ennakkoon. Näin järjestävä ravirata voi valmistautua alueelle saapuvien ihmisten määrään ja tarvittaessa olla heihin yhteydessä.

 

Ravikilpailuihin saapuvia median edustajia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse suoraan raviradalle. Ilmoittautuessa tulee kertoa media, jota toimija edustaa, sekä se, haluaako työskennellä tallialueella vai yleisöalueella ja toivooko pääsyä kuvaamaan keskikentälle. Liikkuminen tallialueen ja yleisöalueen välillä ei ole mahdollista.

 

Ravikilpailuissa on mahdollista tehdä haastatteluita turvaetäisyydet huomioiden. Haastatteluita voidaan tehdä myös puhelimitse ja kilpailijoiden yhteystietoja löytyy mm. Hippoksen Heppa-järjestelmästä. Ravirata ja Hippoksen viestintäosasto auttavat mielellään kilpailijoiden tavoittamisessa.

 

Valokuvaajien ja tv-kuvaajien saapuminen ravikilpailuihin on akkreditointikäytäntöä noudattaen mahdollista, ja kuvaaminen on sallittua tallialueella sekä maalisuoralla turvaetäisyydet huomioiden. Myös kuvaajien tulee huomioida, että tallialueen ja yleisöalueen välillä liikkuminen ei ole mahdollista.

 

Keskikentällä kuvaaminen on mahdollista joillakin raviradoilla. Keskikenttä kuuluu kilpailu- ja tallialueeseen, eikä sieltä ole kulkua yleisöalueelle.

 

Ravirata voi avata medialle työskentelytilat, joissa huomioidaan turvaetäisyydet, tilojen puhdistaminen sekä mahdollisuus käsihygienian ylläpitoon.

 

Lisätiedot media-asioissa:

 

Olavi Haanketo p. 040 588 9005
olavi.haanketo@meili.fi

Odotettu ravikauden avaus perjantaina!

Odotettu ravikauden avaus Ylä-Savon Hippoksella perjantaina 03.07. klo.17.30. Tarjolla on taas kuumaa kesäratatunnelmaa ja kavioiden kopsetta. Raveihin ilmoitettiin lähes ennätysmäärä hevosia ja luvassa onkin täysipainonen ravi-ilta Hippoksella.

Raveihin tulee olemaan rajoitettu sisäänpääsy yleisölle kahdelle eri katsomoalueelle. Pysäköinti ja oleskelu katsomotiloissa on jaettu A- ja B-lohkoon – kumpaankin lohkoon otetaan 350 henkeä. Ohjeistusta alueista tullaan jakamaan vielä sekä somessa että myös lipunmyyntipisteissä.

Alue rajautuu totomyyntirakennuksen keskeltä uuden tuomaritornin puoleiseen A-alueeseen (nurmikkotila) sekä ravintolahallin puoleiseen B-alueeseen. Alhaalta löytyy vielä ilmakuva radasta, johon havainnollistettu nuo alueet.

Molemmilla alueilla on väljyyttä sekä samat ravintolapalvelut. Kulku näiden alueiden välillä on kielletty, samoin kuin varikkoalueelle ei ole pääsyä ravien aikana.

Ravibussit eivät ole poikkeusjärjestelyjen takia käytössä.

Pääsylippuja tulee jo ennakkomyyntiin ti. 30.6. ja ennakkomyynti päättyy to 2.7. Sisäänpääsy raveihin poikkeusaikana vain pääsylipun ostaneille (Suomen Hippoksen tai SHKL:n kortti yms. eivät käy näihin raveihin)

Ennakkomyyntipaikat:

Iisalmi: IPK Ponsse -Shop (Savonkatu 19)
Kiuruvesi: Kiuruveden Autokatsastus (Valtakatu 3B)
Vieremä: 4H Torikahvila

Pääsylippu 10 €, alle kouluikäiset ilmaiseksi.

Ennakkomyynnin jälkeen pääsylippuja tullaan mahdollisesti myymään vielä portillakin, mutta rajoitetun määrän vuoksi varman sisäänpääsyn takaat ennakkolipulla.

Päivitämme tilannetta portille myyntiin tulevien lippujen määrästä perjantain aikana aktiivisesti some-kanavissamme.

Näillä erityisjärjestelyillä pyritään luomaan mahdollisimman monelle pääsy raveihin sekä turvalliset järjestelyt tämän hetken ohjeistusten mukaisesti. Huomioikaa myös poikkeuksellinen alkamisaika eli 17.30!

Tervetuloa Ylä-Savon Hippokselle!

Hyvää juhannusta!

Juhannusaatonravien pitkä perinne ei valitettavasti tänä kesänä Ylä-Savon Hippoksella jatku, mutta totoravit päästään onneksi aloittamaan jo kahden viikon päästä perjantaina. Yrittäjäraveihin 3.7 on tulossa lippuja myyntiin raviviikolla, joten kannattaa olla kuulolla ja seurata ilmoittelua.

 

Ja kannattaa tietenkin tulla juhannuksen jälkeen maanantaina talkoisiin raviradalle klo 18 alkaen. Luvassa pientä puuhastelua ja taatusti lennokasta jutustelua hyvässä seurassa.

 

Vuoden päästä otetaan sitten vahinko takaisin korkojen kera ja järjestetään ikimuistoiset juhannusravit Ylä-Savon Hippoksella!

 

Oikein hyvää ja turvallista juhannusta – raveissa tavataan!

 

 

RAVIKALENTERI 2020

pe 3.7                Yrittäjäravit

pe 24.7              Einari Vidgrénin Muistoajo & Iisalmen Sanomat -lähtö

pe 7.8                Osuuspankki -ravit

Juha Vidgrén Y-S Hippoksen hallituksen puheenjohtajaksi

Ylä-Savon Hippoksen vuosikokous pidettiin aurinkoisella raviradalla tiistai-iltana. Hallitus koki muutoksia kokoonpanossa, kun pitkäaikaiset jäsenet Kauko Kauhanen ja Mikko Remes luopuivat paikoistaan. Tilalle valittiin Jukka-Pekka Kauhanen ja Jarmo Väisänen. Ylä-Savon Hippos kiittää vielä lämpimästi molempia pitkästä ja ansiokkaasta urasta sekä seuran hyväksi tehdystä työstä.

Kaukon tilalle hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Juha Vidgrén, jonka johdolla lähdetään tässä haastavassa tilanteessa ensin kohti loppukesän raveja sekä tulevaisuudessa rakentamaan entistä parempaa keskittymää yläsavolaiselle hevoskansalle ja pitämään Vieremä edelleen mualiman parraana kesäratana.

Ravikausi käynnistellään tiistaina 16.6 klo 19 ajattavilla Iisalmen HYS:n paikallisraveilla ja tarkoitus on pitää kesän ensimmäiset talkoot heti juhannuksen jälkeen maanantaina 22.6 klo 18 alkaen. Kannattaa siis jo pistää kalenteriin tuo päivä ylös ja vinkata kaverillekin. Totoravikausi starttaa sitten perjantaina 3.7 ja ilmoittelemme lähempänä ravipäivää mitenkä noihin raveihin pystytään mahdollisesti yleisöäkin mukaan päästämään. Luvassa on kuitenkin hieno kauden aloitus!

Vuosikokouksessa palkitut hevoset:

Vanhempi KV tamma: Vilma Lyydia
Vanhempi KV ori/ruuna: Vaellus
Nuorempi KV tamma: Hilma Hilpeämieli
Nuorempi KV ori/ruuna: Hyvityksen Pyry

Vanhempi LV tamma: Erica Field
Vanhempi LV ori/ruuna: Tapiro Jet
Nuorempi LV tamma: Penelope Dahlia
Nuorempi LV ori/ruuna: Fade To Black

 

 

 

 

Ravikausi käyntiin heinäkuussa!

Ylä-Savon Hippoksen ravikausi päästään näillä näkymin aloittamaan heinäkuussa. Peruutettujen ravipäivien jälkeen luvassa on kolmet totoravit, joista toivottavasti elokuussa kisattavat OP-ravit päästään jo ajamaan yleisön edessä. Heinäkuussa järjestettäviin Yrittäjäraveihin sekä Einari Vidgrénin Muistoajoon tämä ei luonnollisesti ole mahdollista.

Hyväkuntoinen kavioura on kuitenkin harjoituskäyttöön avoin. Rata kunnostetaan lisäksi aina tiistaiksi ja lauantaiksi, jotka ovat perinteisesti hiittipäivät Vieremällä.

RAVIKALENTERI 2020

pe 3.7        Yrittäjäravit
pe 24.7      Einari Vidgrénin Muistoajo
pe 7.8         Osuuspankki-ravit

Ravikauden alku viivästyy

Kevät kääntyy jo toukokuulle, mutta Ylä-Savon Hippoksen kauden avausravien aika on vielä hämärän peitossa. Alun perin perjantaina 8.5 kisattavaksi tarkoitetut Veljekset Heiskanen -ravit on koronatilanteen vuoksi peruttu, mutta Ravilauantaina 30.5 päästään mahdollisesti ajamaan – toki ilman yleisöä. Tiedotamme kesän ravipäivien kohtalosta heti toukokuun alkupuolella kunhan tilanne selkiytyy.

Rata itsessään on hyvässä harjoituskunnossa ja hiittipäivät ovat tuttuun tapaan tiistai ja lauantai, jolloin rata on myös kunnostettu

Hyvää ja rauhallista vappua sekä kesän odotusta, pidetään huolta niin itsestä kuin läheisistä.

Ylä-Savon Hippos

Ravijuhlaa perjantaina Hippoksella

Ravikesän kohokohta ja kauden päätösravit kisataan perjantaina 26.7 helteisellä Ylä-Savon Hippoksella. Huipputasokkaat lähdöt, maan parhaat kuskit sekä myös paljon muuta nähtävää.

Illan päälähtönä nelivuotiaiden lämminveristen EInari Vidgrénin Muistoajo 15.000 euron ykköspalkinnolla! IIsalmen Sanomat -lähdössä puolestaan kisataan nyt 2640 metrin matkalla.

Myös huimaa suosiota viime kesänä saanut Pappatunturirace tekee paluun! Pystyykö Rene Rinnekangas puolustamaan voittoaan vai onko Iivo Niskanen saanut mopon nyt viritettyä voittoiskuun? Mitä tekee puolestaan kisassa debytoiva Sami Hyypiä?

Ja miten käy ajajaliigassa? Santtu Raitala ja Hannu Hietanen starttaavat rinnakkain seitsemällä voitolla päätöspäivään. Voittajallehan on luvassa Royal King S kilpakärryt!


Ravit alkavat klo 18, mutta paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin. Luvassa on ponilähtö klo 17.40, jonka jälkeen suoritetaan Ylä-Savon Hippoksen 50v-Juhlaravien avaus.

Liput 10€, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi ja lastenteltassa riittää ohjelmaa perheen pienimmille myös näissä raveissa.

Ravibussit: Iisalmesta klo 17 ja 17.50, Kiuruvedeltä klo 17 ja Vieremältä klo 17.30

Tervetuloa!