Ajankohtaista

Juhannusravit 21.6

VIHJEET JUHANNUSRAVEIHIN 21.6
 
ISO TOTO4
(minimipanos 0,50 euroa)
 
Lähtö 6 / Toto4-1
Suvukas 2 I.P.Ruuti on avauskohteen selkä ykköshevonen, sillä ori on noussut nyt kevään aikana pienen vaisumman jakson jälkeen huippuiskuun. Etenkin Vermon Finlandia-viikonlopun esitys johtavan rinnalta oli todella vakuuttava, johon nähden viimekertainen kakkossija oli luonnollisesti pieni pettymys.
Juoksu ei toki tuolloinkaan mennyt helpoimman kautta, joten puhtaat paperit kuusivuotias tuostakin lopulta saa. Nyt vastus on sopiva ja lähtöpaikka loistava, joten ravatessaan I.P. Ruuti on tässä lähellä voittoa ja jää vihjesysteemin ainoaksi merkiksi. Yksin paalulta kiihdyttävä Jussix on ykköshaastaja, mutta etenkin kirikamppailussa se tuskin pystyy suosikille vastaamaan.
 
Lähtö 7 / Toto4-2
11 Illuminati I.H. voitti Oulun laukkojen sävyttämän Nousijadivisioonakarsinnan todella helppoon tyyliin keulapaikalta, mutta sinne ei tällä kertaa ole ainakaan heti asiaa. Ruuna on kuitenkin kaikissa Suomen starteissaan ollut mainio ja pärjännyt monenlaisilla juoksuilla. Selkeä ykköshevonen tässä, mutta isommassa vihjesysteemissä otetaan myös muita mukaan.
Näistä 5 Niky Boy ei viimeksi Vieremällä kovassa tehtävässä kärkeen riittänyt, mutta nyt vastus kevenee ja vahva menijä päässee juoksemaan lähempänä kärkeä. 3 Kivarin Quickstep ei ole kärrylähdöissä pitkiin aikoihin pärjännyt, mutta oli viimeksi montessa täysin ylivoimainen. Huippukuskilla se on tässä mahdollinen yllättäjä.
 
Lähtö 8 / Toto4-3
2 Siirin Veeti on avauskohteen tallikaverinsa tapaan selkeä suosikki, sillä Toto75-lähtöjä menestyksekkäästi kolunnut ruuna on ravivarmana ja nopeana menijänä kova sana myös lyhyellä matkalla. Viimeksi Vieremällä se kiri kaukaa takajoukoista lujaa maaliin häviten vain Cupidolle.
Selkäjuoksu tuntuisi sopivan tälle parhaiten, joten Iikka Nurmosen ei välttämättä tarvitse pienessä lähdössä alkuun edes ladata. 1 Harjujen Roomeo on selvä ykköshaastaja, mutta maili ja ykkösrata eivät puolestaan ole sille etu. Ravatessaan ori on kuitenkin tässä kärkikamppailussa.
 
Lähtö 9 / Toto4-4
Päätöskohde on etukäteen illan tasaisin koitos. 1 Yandere Leader ei ole vielä tänä vuonna voittanut, mutta pääsee nyt matkaan oikein sopivista asetelmista. Kajaanissa se puristi johtavan rinnalta hienosti kakkoseksi.
Muutkin paalun hevoset on hyvä huomioida, sillä tauolta palaava 3 Satin Spirit teki hyviä esityksiä loppuvuodesta ja hieman lyhyemmältä paussilta tulevalta 2 Express Endiltä puolestaan raapaistaan etukäteisilmoituksen mukaan ensimmäistä kertaa kaikki kengät pois.
Takamatkalaisista 7 Holy Mole ja 8 Timber Vice ovat varmoina suorittavina selkeitä perusmerkkejä tähän ja yllätysosastolta mukaan napataan vielä 12 Okeanos. Miika Tenhusen talliformi on nyt hyvällä mallilla ja kykyhevonen jää tässä turhan vähälle huomiolle.
 
TOTO4-VIHJERIVI:
I: 2 (1, 6)
II: 11 / 5, 9, 6, 3, 10 (2, 1)
III: 2, 1 (3, 6)
IV: 1, 3, 7, 8, 2, 12 (9, 4)
Pieni systeemi 12 riviä – 6 euroa
Iso systeemi 72 riviä – 36 euroa
 
Vihjeet muihin lähtöihin:
I: 5 – 4 – 9 – 3
II: 3 – 4 – 6 – 5
III: 1 – 3 – 8 – 2
IV: 1 – 7 – 8 – 4
V: 5 – 9 – 10 – 7   

Juhannusravit pe 21.6

Ylä-Savon suurin juhannusjuhla, jossa mukana niin huippuhevoset kuin huippuartistit!
* Lapsia viihdyttää Kikattava Kakkiainen
* Ravimatkalle Jaakko Tepon laulujen tahdissa kuljettavat Ilja ja Johannes Teppo
* Illan huipentaa Arttu Wiskari!
Esiintyjien alustava aikataulu:
Kikattava Kakkiainen klo 18
Ilja ja Johannes Teppo klo 19
Arttu Wiskari klo 20
Kaviouralla ilta alkaa ponilähdöillä jo klo 17.00. Kymmenen totolähtöä ajetaan klo 18.00 alkaen ja viimeinen lähtö on vuorossa noin klo 21.15. Ravintolat ja terassit palvelevat koko illan ajan ja lapsia leikittää Vieremän 4H tuomaritornin kupeessa sijaitsevalla teltalla.
Ravibussit (lähtö linja-autoasemilta):
Iisalmi: klo 17:00 ja 17:50. Ensimmäinen paluukyyti heti viimeisen lähdön jälkeen ja toinen n. klo 22:00.
Kiuruvesi ja Vieremä: Kiuruvedeltä klo 17:00 ja Vieremältä klo 17:30. Paluukyyti lähtee n. 15 min viimeisen lähdön jälkeen
Maksu autoon, hinnat per suunta: Iisalmi 6 euroa, Kiuruvesi 10 euroa, Vieremä 5 euroa.
Liput 20 euroa, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi
Tervetuloa!

Raviperjantai

Vieremän kevätkauden huipputapahtuma Raviperjantai on ovella ja valmistelut alkavat olla loppusuoralla. Torstaina raviradalla ahkeroitiin terassin laajennusta ja viimeisteltiin paikkoja perjantaita varten. Tarjolla on raviviihdettä ja ohjelmaa myös perheen pienimmille.

Vihjepaketti illalle löytyy kotisivujen vihjeosiosta.

Kilpailijoille muutama tärkeä info perjantaille:

·         * Ohjastajien parkkipaikka on siirretty varikkoa vastapäätä sijaitsevalla toimihenkilöiden parkkipaikalle, ei siis enää pysäköintiä tallialueelle

·         * Perjantain raveihin on tarjolla lämmintä vettä, säiliöt sijaitsevat valjaskatosten päädyissä neljässä eri pisteessä

·         * Varikkoportilta on kuljetus voittajaseremonioihin lähdöissä 1-11

Luvassa on siis hieno ravi-ilta, tervetuloa viihtymään!

Liput raveihin 15 euroa, alle 16-v ilmaiseksi.

PS. Perjantaina julkistetaan myös juhannusravien esiintyjät, joten kannattaa pysyä kuulolla..

  

Raviperjantai 24.5

VIHJEET VIEREMÄN RAVIPERJANTAILLE 24.5

 

TOTO75-VIHJE:

Lähtö 5 / Toto75-1

Vieremän upeatasoinen Toto75-kierros käynnistyy nelivuotiaiden suomenhevosten Black Horse Cup -finaalilla. Vaikka lähtö on pieni, on jokaisella paalulla erittäin mielenkiintoisia nimiä. 1 Villiniitti pääsee paalulta todennäköisesti keulapaikalle ja lupaavasti uransa aloittanut ori pystyy varmasti pudottamaan ennätyksestään useita sekunteja.

Kajaanissa hevonen joutui tyytymään kakkossijaan, mutta startti ajettiin erittäin nätisti sisärataa ja selvästi tämä starttia ajatellen. Pienessä lähdössä rutinoituneemmat takamatkalaiset pääsevät kuitenkin ilman suurempia liikenneruuhkia kärjen tuntumaan, joten pelisuosikki 5 Rokkijätkä saa myös paikan vihjesysteemistä.

Tapio Perttusen suojatti on noussut kevään aikana ikäluokan ykkösnimeksi ja kulkenut nyt kiltisti ravia Teivon avausstarttinsa jälkeen. Vieremän pitkällä loppusuoralla se voi hyvinkin ehtiä suurkilpailuvoittajaksi. Kokeillaan selvittää kohde näillä kahdella, vaikka Caru ja Neiti Sävel ovat juoksun onnistuessa erittäin vaarallisia haastajia.

 

Lähtö 6 / Toto75-2

Toisessa kohteessa nousee lähtöpaikoista huolimatta 8 Cupido ja piippuhyllyn lähtöpaikalta kiihdyttävä 12 Siirin Veeti suosikkikaksikoksi. Jälkimmäinen laukkasi Kuopiossa heti kirikierrokselle lähdettyään ja päivän vire jäi hieman arvoitukseksi. Selkäjuoksulla ruuna on parhaimmillaan ja etenkin jos Iikka Nurmonen pääsee matkaamaan hyvissä selissä päätöspuolikkaalle saakka, ohittaa hevonen loppukirillään monta vastustajaa.

Samassa Kuopion lähdössä heti lähdössä laukannut Cupido puolestaan paikkasi erheensä komealla tavalla jäi lopussa vielä vaille kiritilaa. Väkivahva menijä jaksaa tarvittaessa puurtaa ulkoradoillakin ja Jarkko Kervinen tuskin lähtee alussa pakittamaan.

Kolmantena kuitille nousee 1 Helkan Urho, jonka Kaustisen juoksu noudatteli hieman Cupidon vastaavaa. Alussa ori jäi laukassaan todella paljon, mutta otti kovalla spurtillaan pääjoukon kiinni ja jäi vielä loppupuolikkaalla hieman pussiinkin. Lähtöpaikkaa se ei suoraan pysty hyödyntämään, mutta ravatessaan se saanee kuitenkin hyvän juoksun keulan tuntumassa.

Lähtö 7 / Toto75-3

Haastajadivisioonakarsinnassa kipinät voivat sinkoilla jo alkumetreillä, sillä hyvillä paikoilla on monta starttinopeaa hevosta ja ehkäpä myös monta keulasta mielellään ajavaa kuskia. Jos 4 Kaiser Wibb onnistuisi keulaan ilman kovaa hintalappua pääsemään, olisi kanuunakuntoinen ori vahvoilla.

Toki se runttasi Forssassa ykköseksi johtavan rinnaltakin, mutta näin kovassa seurassa tuon toistaminen voi olla hankalaa. 8 Mondriaan Boko on erittäin mielenkiintoinen debytantti uudella kotiradallaan ja luokkahevonen pitää huomioida heti peleissä kasikaistaltakin.

5 Bullet Caviar ja etenkin 9 Julie Sensation ovat kiinnostavia merkkejä ja etenkin ylivauhtisessa juoksussa vaarallisia. Toki lähtö on illan teemaan sopien erittäin tasokas ja tasainenkin, eikä oikeastaan kenenkään voitto tulisi täysin puskista.

 

Lähtö 8 / Toto75-4

Avoin KK-24 lähtö on jopa edellistä lähtöä kinkkisempi ja suosikin nimeäminenkin on hankalaa. Ossi Nurmosen suojatit 1 Stallone ja 7 H.V. Tuuri vallannevat alussa kärkipaikat ja juoksevat todennäköisesti piikki-selkäasetelmassa melko pitkään tässä lähdössä.

Painetta on kuitenkin taatusti luvassa ja keskipitkällä matkalla muitakin on pakko huomioida. 9 Havglimt nujersi Kuopiossa keulahevosen vastarinnan loppusuoralla ja tuli vain huippujuoksun saaneen Evartin ohittamaksi. Keskipitkä matka sopii mainiosti ja Antti Ala-Rantala voi tarvittaessa tehdä aikaisiakin ratkaisuja.

Toki 8 Virin Urho pyrkinee etenemään nopeasti johtavan rinnalle vauhdinpitäjäksi, jolloin lähtö saatta lukittua juoksupaikkojen osalta ainakin kirikierrokselle saakka. Matkaa saisi tälle olla enemmänkin, mutta huippukuntoinen ori ei täysin aseeton tässäkään ole. 10 Sheikki hyötyy myös matkasta ja on lähdön ideamerkki.

 

Lähtö 9 / Toto75-5

Sivolan Tilan -ajo on taas kerännyt täyden lähdöllisen tammoja tavoittelemaan KK-24 pisteitä. Erittäin haastava lähtö pyritään selvittämään yhdellä merkillä, joka on kelpo kaudenavauksen Helätin-ajossa suorittanut ravikuningatar 16 Lumi-Oosa.

Vaikka hallitsijan kohdalla pisteitä ei hampaat irvessä tarvitsekaan kerätä, on tässä taustavoimilla jo varmasti halu menestyä. Kierrettävää on luonnollisesti paljon, mutta eiköhän tamma pääsee jo matkan aikana sopiviin hyökkäysasemiin. Pätkänopeudellaan se sitten pystyy lyhyessä ajassa nousemaan kärkikahinoihin ja ratkaisemaan pelin edukseen loppusuoralla.

 

Lähtö 10 / Toto75-6

Hopeadivisioonakarsinta on illan urheilullinen herkkupala. 5 Marlon Boko teki loistojuoksun Kuopiossa, mutta mahdottomista asemista sekään ei riittänyt kuin kolmossijaan. Pitkästä aikaa se pääsee eturiviin, joten starttiin varmasti satsataan.

Matti Nisoselta debytoiva 1 Global Classified on luokkansa Ruotsissa näyttänyt ja unelmapaikaltaan se on kuitenkin lähdön todennäköisin johtonimi, mutta halutaanko sitten tuota paikkaa tässä puolustaa? Ruuna on kuitenkin alustavasti jäänyt yllättävän vähälle huomiolle Toto75-pelissä.

10 Callela Ikaros voitti viimeksi vastaavalla matkalla johtavan rinnalta. Vastus kovenee tässä, mutta hyvällä juoksulla voitto ei saa yllättää. 8 Massimo Hoist kärsi kauden avausstartissaan niukan tappion Marlon Bokolle. Lähtöpaikka on iso miinus, mutta luokka riittää pitkälle. 4 Ilos Sansibar vakuutti viikko sitten, mutta toki rima nousee nyt reilusti.

 

Lähtö 11 / Toto75-7

Päätöskohteen tappioton 12 Lancelot B.R. on vihjerivin toinen luottohevonen, vaikka lähtöpaikka ja pitkä tauko omat kysymysmerkkinsä luovatkin. Ojanperän tallista ei yleensä tulla näihin lähtöihin hiittiä kuitenkaan ajamaan ja Raitala rattailla osaa varmasti voittavan taktiikan rattailla laatia.

 

Viisivuotias ori voi olla täysin pitelemätön menijä näihin sarjoihin ja ennakkokommentit kuulostavat luottavaisilta. Alusta noin viidenkymmenen prosentin peliosuus ei liian kovalta tunnusta ja loppuvuodesta tämä lahjakkuus saattaa kisata jo aivan toisenlaisissa tehtävissä.

 

Toto75-vihjesysteemi:

I: 1, 5 (4, 8)

II: 8, 12, 1 (3, 5)

III: 4, 8, 9, 5 (7, 1)

IV: 7, 9, 1, 10, 8 (4, 5)

V: 16 (10, 4)

VI: 5, 1, 10, 8, 4, 11, 9 (3, 12)

VI: 12 (8, 6)

42 euroa

 

Muut lähdöt:

Lähtö 1: 6 – 8 – 1 – 3

Lähtö 2: 1 – 6 – 8 – 5

Lähtö 3: 6 – 4 – 7 – 9

Lähtö 4: 9 – 5 – 4 – 7

Huipputasokas Raviperjantai Hippoksella!

Ylä-Savon Hippoksella nähdään tulevan perjantaina yhdet kaikkien aikojen kovatasoisimmista kisoista, kun valtakunnan huippunimet saapuvat Vieremälle kisaamaan valtakunnallisena Raviperjantana.
Nelivuotiaiden suomenhevosten Black Horse Cup -finaali, kaksi KK-24 lähtöä sekä useat divisioonakarsinnat takaavat huippulaatuisen ravi-illan.
Nelivuotiaiden Black Horse Cup -finaalissa jokaiselta paalulta löytyy mielenkiintoisia nimiä, kun Villiniitti, Caru, Rokkijätkä ja Neiti Sävel haastajineen kisaa peräti 10.000 euron ykköspalkinnosta. Tammojen
Sivolan Tilan ajossa katseet kerää luonnollisesti hallitseva Ravikuningatar Lumi-Oosa.
Avoimessa Vieremän kunnan lähdössä puolestaan etukäteisasetelma on todella tasainen ja monella on mahdollisuus napata ykkösrahat kotitalliin. Lämminveripuolella lähdöt pursuilevat viime aikojen menestysnimiä Marlon Bokon, Massimo Hoistin, Endless Storyn johdolla. Kun vielä Matti Nisonen tuo todella mielenkiintoiset Global Classifiedin ja Mondriaan Bokon uudelle kotiradalleen, on illan kattaus herkullinen!
Ravintolat ja terassit palvelevat normaalisti koko illan ajan. Lapsia puolestaan viihdyttää ja leikittää tuttuun tapaan Vieremän 4H. Nyt siis kannattaa suunnata perjantaina nauttimaan huippuraviurheilusta aurinkoiselle Ylä-Savon Hippokselle!
Liput 15 euroa, alle 16v ilmaiseksi.
Tervetuloa!

Vihjeet 17.5 raveihin

 

VIHJEET VIEREMÄ 17.5 VELJEKSET HEISKANEN -RAVIT

 

TOTO4-VIHJEET

Lähtö 6 / Toto4-1

3 Pappappero on aloittanut nelivuotiskautensa kahdella voitolla ja starttaa suosikkina Toto4-avauksessa. Viimeksi se etenkin kierros jäljellä johtavan rinnalle, josta väänsi lopulta ykköseksi hyvällä tyylillä. Starttien myötä ruuna menee varmasti eteenpäin ja on etenkin johtopaikalle päästessään lähellä voittoa. Sopivassa seurassa se jääkin vihjesysteemiin varmaksi.

Jos suosikkia varmistaa, niin takamatkan 14 Börjesin ja 15 Kaffe Latte Sisu ovat perusmerkkejä. Jälkimmäinen kisasi talvella kovissa lähdöissä Ruotsin puolella ja riittää tässä lähdössä luokaltaan, mutta takamatka ja suljettu lähtöpaikka voivat tuoda kovasti lisämetrejä jo alkumatkasta.

 

Lähtö 7 / Toto4-2

9 Ilos Sansibar voitti talvella Kultadivisioonakarsinnan johtavan rinnalta ja näytti riittävyytensä muutenkin kovissa tehtävissä. Parin kuukauden tauolta vire on pieni arvoitus. 6 Bluejeans Bi on puolestaan länsinaapurissa vietetyn talven jälkeen ehtinyt jo kilpailemaan ja kiri viimeksi hienolla tyylillä kakkoseksi.

7 Anything For You on palannut Risto Airaksiselle ja oli heti ensimmäisen starttiinsa vanhoista käsistä oikein hyvä. Tarkan juoksun saadessaan se pystyy tässäkin paljoon. 12 Tellmeastory palasi puolestaan puolen vuoden tauolta viikko sitten Kajaanissa ja kiri loppua hyvällä tyylillä. Vahva menijä pystyy pärjäämään monenlaisella juoksulla. 4 Interlude Ferm on ollut tasainen suorittaja viime starteissaan, mutta pystyy kyllä hyvänä päivänä pärjäämään tässäkin.

 

Lähtö 8 / Toto4-3

1 Pastori debytoi viimeksi Seppo Suurosen tallista ja teki kyllä vaikutuksen, vaikka kolmanneksi lopulta jäikin. Hevonen haki lopulta keulapaikan hallintaansa ensimmäisellä takasuoralla, mutta sai sitten rajua painetta rinnallaan juosseelta Fransualta. Hienosti se maaliin saakka kuitenkin taisteli ja saa kyllä puhtaat paperit esityksestään.

Ainoa varmistusmerkki on kyvykäs mutta todella epävarma 4 Fuego, joka viimeksi lopulta laukkaili hylkäykseen saakka. Lähtö on nyt todella sopiva ja matkakin käy, joten valmentaja Teuvo Nikulainen keskittynee suojattinsa kärryillä pääsemään vain ravilla matkaan.

Jos merkkejä enemmän käyttää, niin 5 Rauha Dahlia ja 3 Sohvin Vinha kuuluvat samaan kategoriaan Fuegon kanssa. Keskipitkä matka on varmasti molemmille plussaa, mutta laukat sotkevat niilläkin menoa turhan usein. Ehjällä juoksulla kummankaan voitto ei kuitenkaan tulisi yllätyksenä.

 

Lähtö 9 / Toto4-4

Päätöskohde on kierroksen haastavin, sillä epävarmoja suomenhevosia tässäkin riittää. Toki 3 Toviiri on nyt viimeisissään keskittynyt ravaamaan ja viimeksi tuloksena oli voitto johtavan rinnalta. Tappi Hoikka rattailla tuskin selkiä tässä lähtee alussa hakemaan, vaan pyrkii ajamaan heti eteenpäin ja karkuun takamatkalaisilta.

 

6 Stormi oli Torniossa jo nakertamassa otetta keulahevosta, kun laukka yllätti vähän ennen maalia. Jos sisäradan paikka ei tuota liikenneruuhkia matkalle ja ori malttaa ravata, on se varmasti voittokamppailussa. 5 Asesoori palaa tähän pitkältä tauolta, mutta varmana suorittajana se voi hyvinkin olla kärkikamppailussa. Kokonaisuudessaan lähtö on yllätysaltis, joten suurempikin yllätys on mahdollinen.

 

TOTO4-SYSTEEMI:

I: 3 (14, 15)

II: 9, 6, 7, 12, 4 (2, 10)

III: 1, 4 (5, 3)

IV: 3, 6, 5, 10, 9, 1 (12, 13)

60 riviä / 30 euroa

 

MUUT LÄHDÖT:

I: 1 – 6 – 2 – 11

II: 1 – 8 – 5 – 4

III: 7 – 10 – 6 – 8

IV: 9 – 5 – 3 – 8

V: 3 – 5 – 12 – 2

 

 

Ravikausi käyntiin Veljekset Heiskanen -raveilla

Ylä-Savon Hippoksen kesäkauden odotettu avaus perjantaina 17.5 klo 18. Luvassa on kesäinen ja vauhdikas ravi-ilta upeiden hevosten ja ainutlaatuisen ravitunnelman parissa.
Veljekset Heiskanen -raveissa kisataan yhdeksän totolähtöä, joissa mukana useita huippuhevosia ja lupaavia uusia nousukkaita.
Terassit ja ravintolat palvelevat ravikansaa illan aikana ja lapsille on luvassa omaa ohjelmaa Vieremän 4H:n järjestämänä.
Jo ennen raveja kisataan tulevalla Ponikunkkariradalla peräti kolme ponilähtöä klo 17:10 alkaen, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa.
Liput 10 euroa, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.
Huom! Veljekset Heiskasen Iisalmen liikkeellä on jaossa rajoitettu erä pääsylippuja.

Kesän 2024 huippuravit Vieremällä!

Kesällä 2024 kisataan taas tuttuun tyyliin viidet totoravit. Kausi alkaa toukokuun puolessa välissä ja päättyy elokuun alkupuolella Vieremän ravien superviikonloppuun, jolloin ravataan pe 2.8. totoravit ja 3.-4.8. ponien suurin tapahtuma Ponikuninkuusravit. Lisäksi kesän aikana radalla järjestetään paikallis- ja harjoitusraveja.

Ravipäivät 2024

  • pe 17.05. klo 18 Veljekset Heiskanen ravit
  • pe 24.05. klo 18 Raviperjantai (Suomen ykkösravit)
  • pe 21.06. klo18 Juhannusaaton ravit
  • pe 19.07. klo 18 Einari Vidgrenin muistoajo & IS-lähtö
  • pe 02.08. klo 18 OP- ja Yrittäjäravit
  • la – su 03.-04.08. klo 12 Ponikunkkarit (lisätietoa: https://ponikuninkuusravit.fi/)

Tervetulloo Vieremän raviraalle naattimaan mualiman parraasta kesäraasta!

Ravikausi 2023 on takana

Ravivuosi on Ylä-Savon Hippoksen osalta nyt paketissa ja katseet on jo
suunnattu ensi vuoden koitoksiin.


Kesällä 2024 kisataan taas tuttuun tyyliin viidet totoravit. Kausi alkaa
toukokuun puolivälissä ja päättyy elokuun alkupuolella. Lisäksi kesän
aikana radalla järjestetään paikallis- ja harjoitusraveja sekä tietenkin
ensimmäistä kertaa Vieremällä kisattavat Ponikuninkuusravit. Nämä
ovat vuorossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-4.8.2024.


Kaviouraa on lokakuussa kunnostettu, kun kelit ovat pysyneet kuivana.
Tätä jatketaan kunnes lunta sitten radalle alkaa tulla.

OP & Yrittäjäravit 18.8

TOTO4-VIHJEET

Lähtö 6 / Toto4-1

Kylmäveristen rataennätyskokeen selvä suosikki on tuore Ruunaruhtinas 2 Stallone, joka huippupaikaltaan on normaalisuorituksella erittäin lähellä voittoa. Ylivieskassa se hurjasteli maililla 21,7 -tuloksen, joten kelin salliessa rataennätyksestä kilahtava 3000 euron lisäbonuksen voittaja tullee tässä kuittaamaan.

 

Ulkopuolelta lähtee monta kovaa avaajaa, mutta Stallone pystyy kyllä voittamaan monenlaisella juoksunkululla. Enon Vilppi, Hissun Turbo ja Koskelan Akseli pyrkivät alussa ainakin sisäradalle ja nopeina hevosina ovat ensimmäisenä kärkkymässä suosikin epäonnistumista.

 

Lähtö 7 / Toto4-2

Myös toisen lähdön suosikki tulee Ossi Nurmosen tallista. 3 Vikun Arvo jäi viimeksi suursuosikkina toiseksi, mutta esitys johtavan rinnalta oli varsin mainio. Ruuna pääsee hyvin matkaan ja voi hakea keulapaikankin haltuunsa jo ensimmäisen puolikkaan aikana.

 

9 Lentoaura teki Joensuussa keulapaikalta loistoesityksen ja uuden volttiennätyksensä, eikä hävinnyt kuin kovaluokkaiselle Rapsodille. Melko pienessä lähdössä kiertämistä ei ole liikaa luvassa, joten tamma kuuluu kaikille kuiteille.

 

Suosikkikaksikko erottuu hieman, mutta muitakin on hyvä lapulla huomioida. Vähemmän pelatuista 4 Varjohehku ja 7 Armando ovat maistuvimmat rastit. Ensin mainittu on huilannut muutaman viikon Killerin heikomman startin jälkeen, mutta heinäkuun voittojuoksuissa tamma oli mainio. Armando palaa myös kuukauden paussilta, mutta ravatessaan se pystyy tässä porukassa korkealle.

 

Lähtö 8 / Toto4-3

Lämminveristen Rataennätyskoe on pienestä osallistujajoukosta huolimatta mielenkiintoinen myös pelillisesti, sillä lähtö on erittäin tasainen ja juoksunkulkukin hankalasti ennustettavissa. Sisältä kiihdyttävä 1 Thai Profit voisi pystyä keulapaikan puolustamaan, mutta hintalappu sille voi olla kova, joten pienessä lähdössä ja pitkällä loppusuoralla myös selkäjuoksu saattaa kelvata.

2 Radetzky ei Teivossa pystynyt piippuhyllyn paikalta kärkikamppailuun, mutta nyt hyvältä paikalta luulisi taktiikan olevan aktiivinen. 7 Grainfield Aiden on saanut nyt startteja alleen ja Hannu Korpi pitänee huolen että matkalla mennään lujaa.

Kovavauhtinen kisa avaa sauman haastajille, joista mielenkiintoisen merkki peleihin on 6 Tapiro Jet. Jossiteltavaa on jäänyt viime starteissa paljon ja kun juoksut ovat menneet pieleen koko kesän ajan, on edelleen kovakuntoisen hevosen taulu päässyt turhan tasaiseen kuntoon. Sopivalla selkäjuoksulla ori on todella vaarallinen Vieremän pitkällä loppusuoralla.

 

Lähtö 9 / Toto4-4

Päätöskohteen suosikit löytyvät paalun hevosista, joista juoksuradoilta kiihdyttävät 6 Smokin Crazy ja 7 Royal Pilatus nostetaan tasaveroiseksi suosikkikaksikoksi. Keulapaikka varmasti kiinnostaa molempien kuskeja, mikäli kiihdytys vain onnistuu. Smokin Crazy lienee todennäköisin keula ja Teuvo Nikulainen tuskin tuosta paikasta luopuu.

3 Jalumba palasi viimeksi voittovireessä parin kuukauden tauolta ja Mauri Jaaran rattailleen saava tamma on huomionarvoinen tässä. 4 Ironside Boost ja 5 Börjesin sekä takamatkan 12 Niky Boy ovat lähdön perusmerkkejä. Näistä viimeksi mainittu on juossut kovissa lähdöissä ja kohtaa nyt huomattavasti sopivamman porukan. Revitysmerkkinä mukaan vielä elämänsä kunnossa kisaava 10 Rim Bay Willmore.

 

TOTO4-VIHJERIVI:

I: 2 (5, 3)

II: 3, 9, 7, 4, 8 (2, 1)

III: 1, 2, 7, 6 (3, 4)

IV: 6, 7, 3, 12, 5, 4, 10 (14, 2)

140 riviä / 28 euroa

 

TROIKKA

Lähtö 7:

I: 3, 4, 7, 9

II: 3, 4, 7, 9

III: 1, 3, 4, 7, 8, 9

48 riviä

 

Lähtö 9:

I: 3, 6, 7

II: 3, 6, 7

III: 3, 4, 5, 6, 7, 10, 12

30 riviä