OP & Yrittäjäravit 18.8

TOTO4-VIHJEET

Lähtö 6 / Toto4-1

Kylmäveristen rataennätyskokeen selvä suosikki on tuore Ruunaruhtinas 2 Stallone, joka huippupaikaltaan on normaalisuorituksella erittäin lähellä voittoa. Ylivieskassa se hurjasteli maililla 21,7 -tuloksen, joten kelin salliessa rataennätyksestä kilahtava 3000 euron lisäbonuksen voittaja tullee tässä kuittaamaan.

 

Ulkopuolelta lähtee monta kovaa avaajaa, mutta Stallone pystyy kyllä voittamaan monenlaisella juoksunkululla. Enon Vilppi, Hissun Turbo ja Koskelan Akseli pyrkivät alussa ainakin sisäradalle ja nopeina hevosina ovat ensimmäisenä kärkkymässä suosikin epäonnistumista.

 

Lähtö 7 / Toto4-2

Myös toisen lähdön suosikki tulee Ossi Nurmosen tallista. 3 Vikun Arvo jäi viimeksi suursuosikkina toiseksi, mutta esitys johtavan rinnalta oli varsin mainio. Ruuna pääsee hyvin matkaan ja voi hakea keulapaikankin haltuunsa jo ensimmäisen puolikkaan aikana.

 

9 Lentoaura teki Joensuussa keulapaikalta loistoesityksen ja uuden volttiennätyksensä, eikä hävinnyt kuin kovaluokkaiselle Rapsodille. Melko pienessä lähdössä kiertämistä ei ole liikaa luvassa, joten tamma kuuluu kaikille kuiteille.

 

Suosikkikaksikko erottuu hieman, mutta muitakin on hyvä lapulla huomioida. Vähemmän pelatuista 4 Varjohehku ja 7 Armando ovat maistuvimmat rastit. Ensin mainittu on huilannut muutaman viikon Killerin heikomman startin jälkeen, mutta heinäkuun voittojuoksuissa tamma oli mainio. Armando palaa myös kuukauden paussilta, mutta ravatessaan se pystyy tässä porukassa korkealle.

 

Lähtö 8 / Toto4-3

Lämminveristen Rataennätyskoe on pienestä osallistujajoukosta huolimatta mielenkiintoinen myös pelillisesti, sillä lähtö on erittäin tasainen ja juoksunkulkukin hankalasti ennustettavissa. Sisältä kiihdyttävä 1 Thai Profit voisi pystyä keulapaikan puolustamaan, mutta hintalappu sille voi olla kova, joten pienessä lähdössä ja pitkällä loppusuoralla myös selkäjuoksu saattaa kelvata.

2 Radetzky ei Teivossa pystynyt piippuhyllyn paikalta kärkikamppailuun, mutta nyt hyvältä paikalta luulisi taktiikan olevan aktiivinen. 7 Grainfield Aiden on saanut nyt startteja alleen ja Hannu Korpi pitänee huolen että matkalla mennään lujaa.

Kovavauhtinen kisa avaa sauman haastajille, joista mielenkiintoisen merkki peleihin on 6 Tapiro Jet. Jossiteltavaa on jäänyt viime starteissa paljon ja kun juoksut ovat menneet pieleen koko kesän ajan, on edelleen kovakuntoisen hevosen taulu päässyt turhan tasaiseen kuntoon. Sopivalla selkäjuoksulla ori on todella vaarallinen Vieremän pitkällä loppusuoralla.

 

Lähtö 9 / Toto4-4

Päätöskohteen suosikit löytyvät paalun hevosista, joista juoksuradoilta kiihdyttävät 6 Smokin Crazy ja 7 Royal Pilatus nostetaan tasaveroiseksi suosikkikaksikoksi. Keulapaikka varmasti kiinnostaa molempien kuskeja, mikäli kiihdytys vain onnistuu. Smokin Crazy lienee todennäköisin keula ja Teuvo Nikulainen tuskin tuosta paikasta luopuu.

3 Jalumba palasi viimeksi voittovireessä parin kuukauden tauolta ja Mauri Jaaran rattailleen saava tamma on huomionarvoinen tässä. 4 Ironside Boost ja 5 Börjesin sekä takamatkan 12 Niky Boy ovat lähdön perusmerkkejä. Näistä viimeksi mainittu on juossut kovissa lähdöissä ja kohtaa nyt huomattavasti sopivamman porukan. Revitysmerkkinä mukaan vielä elämänsä kunnossa kisaava 10 Rim Bay Willmore.

 

TOTO4-VIHJERIVI:

I: 2 (5, 3)

II: 3, 9, 7, 4, 8 (2, 1)

III: 1, 2, 7, 6 (3, 4)

IV: 6, 7, 3, 12, 5, 4, 10 (14, 2)

140 riviä / 28 euroa

 

TROIKKA

Lähtö 7:

I: 3, 4, 7, 9

II: 3, 4, 7, 9

III: 1, 3, 4, 7, 8, 9

48 riviä

 

Lähtö 9:

I: 3, 6, 7

II: 3, 6, 7

III: 3, 4, 5, 6, 7, 10, 12

30 riviä