Raviperjantai 24.5

VIHJEET VIEREMÄN RAVIPERJANTAILLE 24.5

 

TOTO75-VIHJE:

Lähtö 5 / Toto75-1

Vieremän upeatasoinen Toto75-kierros käynnistyy nelivuotiaiden suomenhevosten Black Horse Cup -finaalilla. Vaikka lähtö on pieni, on jokaisella paalulla erittäin mielenkiintoisia nimiä. 1 Villiniitti pääsee paalulta todennäköisesti keulapaikalle ja lupaavasti uransa aloittanut ori pystyy varmasti pudottamaan ennätyksestään useita sekunteja.

Kajaanissa hevonen joutui tyytymään kakkossijaan, mutta startti ajettiin erittäin nätisti sisärataa ja selvästi tämä starttia ajatellen. Pienessä lähdössä rutinoituneemmat takamatkalaiset pääsevät kuitenkin ilman suurempia liikenneruuhkia kärjen tuntumaan, joten pelisuosikki 5 Rokkijätkä saa myös paikan vihjesysteemistä.

Tapio Perttusen suojatti on noussut kevään aikana ikäluokan ykkösnimeksi ja kulkenut nyt kiltisti ravia Teivon avausstarttinsa jälkeen. Vieremän pitkällä loppusuoralla se voi hyvinkin ehtiä suurkilpailuvoittajaksi. Kokeillaan selvittää kohde näillä kahdella, vaikka Caru ja Neiti Sävel ovat juoksun onnistuessa erittäin vaarallisia haastajia.

 

Lähtö 6 / Toto75-2

Toisessa kohteessa nousee lähtöpaikoista huolimatta 8 Cupido ja piippuhyllyn lähtöpaikalta kiihdyttävä 12 Siirin Veeti suosikkikaksikoksi. Jälkimmäinen laukkasi Kuopiossa heti kirikierrokselle lähdettyään ja päivän vire jäi hieman arvoitukseksi. Selkäjuoksulla ruuna on parhaimmillaan ja etenkin jos Iikka Nurmonen pääsee matkaamaan hyvissä selissä päätöspuolikkaalle saakka, ohittaa hevonen loppukirillään monta vastustajaa.

Samassa Kuopion lähdössä heti lähdössä laukannut Cupido puolestaan paikkasi erheensä komealla tavalla jäi lopussa vielä vaille kiritilaa. Väkivahva menijä jaksaa tarvittaessa puurtaa ulkoradoillakin ja Jarkko Kervinen tuskin lähtee alussa pakittamaan.

Kolmantena kuitille nousee 1 Helkan Urho, jonka Kaustisen juoksu noudatteli hieman Cupidon vastaavaa. Alussa ori jäi laukassaan todella paljon, mutta otti kovalla spurtillaan pääjoukon kiinni ja jäi vielä loppupuolikkaalla hieman pussiinkin. Lähtöpaikkaa se ei suoraan pysty hyödyntämään, mutta ravatessaan se saanee kuitenkin hyvän juoksun keulan tuntumassa.

Lähtö 7 / Toto75-3

Haastajadivisioonakarsinnassa kipinät voivat sinkoilla jo alkumetreillä, sillä hyvillä paikoilla on monta starttinopeaa hevosta ja ehkäpä myös monta keulasta mielellään ajavaa kuskia. Jos 4 Kaiser Wibb onnistuisi keulaan ilman kovaa hintalappua pääsemään, olisi kanuunakuntoinen ori vahvoilla.

Toki se runttasi Forssassa ykköseksi johtavan rinnaltakin, mutta näin kovassa seurassa tuon toistaminen voi olla hankalaa. 8 Mondriaan Boko on erittäin mielenkiintoinen debytantti uudella kotiradallaan ja luokkahevonen pitää huomioida heti peleissä kasikaistaltakin.

5 Bullet Caviar ja etenkin 9 Julie Sensation ovat kiinnostavia merkkejä ja etenkin ylivauhtisessa juoksussa vaarallisia. Toki lähtö on illan teemaan sopien erittäin tasokas ja tasainenkin, eikä oikeastaan kenenkään voitto tulisi täysin puskista.

 

Lähtö 8 / Toto75-4

Avoin KK-24 lähtö on jopa edellistä lähtöä kinkkisempi ja suosikin nimeäminenkin on hankalaa. Ossi Nurmosen suojatit 1 Stallone ja 7 H.V. Tuuri vallannevat alussa kärkipaikat ja juoksevat todennäköisesti piikki-selkäasetelmassa melko pitkään tässä lähdössä.

Painetta on kuitenkin taatusti luvassa ja keskipitkällä matkalla muitakin on pakko huomioida. 9 Havglimt nujersi Kuopiossa keulahevosen vastarinnan loppusuoralla ja tuli vain huippujuoksun saaneen Evartin ohittamaksi. Keskipitkä matka sopii mainiosti ja Antti Ala-Rantala voi tarvittaessa tehdä aikaisiakin ratkaisuja.

Toki 8 Virin Urho pyrkinee etenemään nopeasti johtavan rinnalle vauhdinpitäjäksi, jolloin lähtö saatta lukittua juoksupaikkojen osalta ainakin kirikierrokselle saakka. Matkaa saisi tälle olla enemmänkin, mutta huippukuntoinen ori ei täysin aseeton tässäkään ole. 10 Sheikki hyötyy myös matkasta ja on lähdön ideamerkki.

 

Lähtö 9 / Toto75-5

Sivolan Tilan -ajo on taas kerännyt täyden lähdöllisen tammoja tavoittelemaan KK-24 pisteitä. Erittäin haastava lähtö pyritään selvittämään yhdellä merkillä, joka on kelpo kaudenavauksen Helätin-ajossa suorittanut ravikuningatar 16 Lumi-Oosa.

Vaikka hallitsijan kohdalla pisteitä ei hampaat irvessä tarvitsekaan kerätä, on tässä taustavoimilla jo varmasti halu menestyä. Kierrettävää on luonnollisesti paljon, mutta eiköhän tamma pääsee jo matkan aikana sopiviin hyökkäysasemiin. Pätkänopeudellaan se sitten pystyy lyhyessä ajassa nousemaan kärkikahinoihin ja ratkaisemaan pelin edukseen loppusuoralla.

 

Lähtö 10 / Toto75-6

Hopeadivisioonakarsinta on illan urheilullinen herkkupala. 5 Marlon Boko teki loistojuoksun Kuopiossa, mutta mahdottomista asemista sekään ei riittänyt kuin kolmossijaan. Pitkästä aikaa se pääsee eturiviin, joten starttiin varmasti satsataan.

Matti Nisoselta debytoiva 1 Global Classified on luokkansa Ruotsissa näyttänyt ja unelmapaikaltaan se on kuitenkin lähdön todennäköisin johtonimi, mutta halutaanko sitten tuota paikkaa tässä puolustaa? Ruuna on kuitenkin alustavasti jäänyt yllättävän vähälle huomiolle Toto75-pelissä.

10 Callela Ikaros voitti viimeksi vastaavalla matkalla johtavan rinnalta. Vastus kovenee tässä, mutta hyvällä juoksulla voitto ei saa yllättää. 8 Massimo Hoist kärsi kauden avausstartissaan niukan tappion Marlon Bokolle. Lähtöpaikka on iso miinus, mutta luokka riittää pitkälle. 4 Ilos Sansibar vakuutti viikko sitten, mutta toki rima nousee nyt reilusti.

 

Lähtö 11 / Toto75-7

Päätöskohteen tappioton 12 Lancelot B.R. on vihjerivin toinen luottohevonen, vaikka lähtöpaikka ja pitkä tauko omat kysymysmerkkinsä luovatkin. Ojanperän tallista ei yleensä tulla näihin lähtöihin hiittiä kuitenkaan ajamaan ja Raitala rattailla osaa varmasti voittavan taktiikan rattailla laatia.

 

Viisivuotias ori voi olla täysin pitelemätön menijä näihin sarjoihin ja ennakkokommentit kuulostavat luottavaisilta. Alusta noin viidenkymmenen prosentin peliosuus ei liian kovalta tunnusta ja loppuvuodesta tämä lahjakkuus saattaa kisata jo aivan toisenlaisissa tehtävissä.

 

Toto75-vihjesysteemi:

I: 1, 5 (4, 8)

II: 8, 12, 1 (3, 5)

III: 4, 8, 9, 5 (7, 1)

IV: 7, 9, 1, 10, 8 (4, 5)

V: 16 (10, 4)

VI: 5, 1, 10, 8, 4, 11, 9 (3, 12)

VI: 12 (8, 6)

42 euroa

 

Muut lähdöt:

Lähtö 1: 6 – 8 – 1 – 3

Lähtö 2: 1 – 6 – 8 – 5

Lähtö 3: 6 – 4 – 7 – 9

Lähtö 4: 9 – 5 – 4 – 7