Vihjeet 21.7 raveihin

TOTO5-VIHJEET

TOTO5-1

Avauskohde on kierroksen kimurantein, sillä pelihevoset ovat kiharaisilla lähtöpaikoilla. Kasikaistalta kiihdyttävä 8 Bustling King on aina ravia mennessään pärjännyt lyhyellä urallaan, mutta laukkojakin on sekään useamman kerran mahtunut. Ehjää juoksua ajatellen paikka ei välttämättä huono ole, mutta toki tuolta voi jäädä myös tukaliin asemiin tai polttaa paljon kiriruutia jo alkumetreihin.

1 Moonlight Dream ei lähtönopeuttaan ole kevään autolähdöissään väläytellyt, mutta eipä alkuun ole taidettu juuri panostaakaan. Mikäli sisärata ei aiheuta ongelmia, niin kuntonsa puolesta Heikki Astikaisen valmentama tamma pystyy paljoon.

2 Joe’s Hilda Who tekee tasaista työtä ja sopivalla reissulla se pystyy tällaisessa porukassa voittamaankin. 5 Wat Arun Ax kilpailee komealla taululla, mutta lähes kymmenen kuukauden tauolta se on iso arvoitus tähän. Vihjesysteemissä huomioidaan näiden lisäksi vielä muutama

 

TOTO5-2

Iisalmen Sanomat -mailillakin suosikki löytyy ulkoradalta, sillä 8 Radetzky on tässä seurassa velvoitettu menestymään. Oulun välistartissa ajotaktiikka oli passiivinen ja ruuna kiri lopulta porukan hänniltä pronssille. Tässä starttiin luultavasti satsataan ja lähtönopeutta löytyy jopa keulapaikalle saakka.

4 Bismarck Comery sortui Suonenjoellakin laukkaan, joita on tullut viime aikoina useampaan starttiin. Iikka Nurmonen tuskin silti tässä lähtee himmailemaan ja tämäkin pystyy hyvä päivänään kiivaaseen kiihdytykseen.

7 Black And Quick saa taas Iivo Niskasen rattailleen ja ainakaan kannustuksen puutteesta kotiradan sankarin menestys ei jää kiinni. Juhannuksena valjakko seurasi varmasti kakkoseksi Rallstonin perässä ja sopivalla selkäjuoksulla ainakin totosija on sopivassa seurassa mahdollinen.


TOTO5-3

Illan kohokohta on Einari Vidgrénin Muistoajo, jossa voittaja kuittaa peräti 15 000 euron ykköspalkinnon. Jukka Hakkaraisen tallista saapuvat 10 Callela Nelson ja 3 Massimo Hoist ovat tasonsa ikäluokkalähdöissä osoittaneet ja muodostavat selvän suosikkikaksikon tässä.

Vaikka viimeksi Jokimaalla Massimo Hoist edellä maalissa olikin, tuntuisi Callela Nelson takarivistäkin niukasti tallin ykköshevoselta. Stakesin jälkeen tuloksena on kaksi nelossijaa kivikovista lähdöistä, mutta kuntopiikkiä on varmasti pyritty ajoittamaan loppukesän koviin koitoksiin.

Sama pätee luonnollisesti Massimo Hoistiin, joka oli suosikeista onnekkain rata-arvonnassa. Santtu Raitalan ohjastama tamma nähdään varmasti kärkikamppailussa. Kisan jokerikortti on Mikkelissä ensimmäisen Suomen starttinsa juossut 5 East Ward. Juoksu meni siellä takajoukoista hankalaksi, mutta olemus vakuutti ja parannuspotentiaalia lienee tähän toiseen starttiin.


TOTO5-4

Cartivet Meeting -karsinnan selkeä ykköshevonen on 3 Xeven Leader, joka huippupaikaltaan voi päästä nopeasti keulapaikalle ja hallita siitä lähtöä loppuun saakka. Mikkelissa keulassa juossut Williamsburg ei ollut ohitettavissa, mutta nyt vastassa ei sen tasoisia menijöitä ole. Nelivuotislahjakkuus pystyy menestymään tässä paikasta kuin paikasta ja on helppo valinta Toto5-tukipilariksi.

8 La Courabou tekee huippuesityksiä startista toiseen, mutta kasikaistalta hyvän juoksun saaminen on hankalaa. 6 Rivercapes Way ei kauden avauksessaan vakuuttanut, mutta osoitti viime vuonna ikäluokkahevosen otteita. Voitto lienee liikaa vaadittu, mutta ainakin totosijoille se otteiden parantuessa kykenee.


TOTO5-5

Rivin päätöskohteessa hevosia starttaa monelta paalulta ja pisimmän takamatkan hevoset saavat tehdä täyden päivätyön karkulaisten tavoittamisessa. Kotiradan kolmikko 6 Koskelan Akseli, 8 Vaellus ja 10 Hissun Turbo kyllä parhaimmillaan alle 25-tuloksen pystyvät hyvällä kelillä pöytään täräyttämään, mutta omat kysymysmerkkinsä kaikilla näillä on.

Koskelan Akseli palaa tositoimiin parin kuukauden paussilta ja yleensä tiheään kisaavalle Hissun Turbollekin starttiväliä on lähes kolme viikkoa. Lisäksi molemmilla tulevat Ruunakunkkarit kuuluvat ohjelmaan, mikä voi näkyä myös taktiikassa. Vaellus palasi puolestaan pidemmältä tauolta viimeksi Suonenjoelle ja kulki pahan lähtölaukan jälkeen hyvä kyytejä maaliin. Startti teki varmasti hyvää ja ori on ehdottomasti huomioitava tässä.

5 I.P. Vapari kisaa hyvässä kunnossa, mutta hitaalle avaajalle kahdenkymmenen metrin etumatkan edellä mainittuihin voi huveta jo ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. 2 Helkan Urho pilaa koko ajan juoksujaan laukkoihin, mutta kunto tuntuisi olevan rautaa. 1 Siirin Liisi pääsee yksin paalulta matkaan ja hyvänä päivänä voi johtaa tässä pitkään.


TOTO5-VIHJERIVI:

I: 8 Bustling King, 1 Moonlight Dream, 2 Joe’s Hilda Who, 5 Wat Arun Ax, 9 Gitano Thieben, 12 Caballo De Pino, 11 MAS Furious (3, 7)

II: 8 Radetzky, 4 Bismack Comery, 7 Black And Quick (1, 3)

III: 10 Callela Nelson, 3 Massimo Hoist, 5 East Ward (2, 7)

IV: 3 Xeven Leader (8, 6)

V: 10 Hissun Turbo, 6 Koskelan Akseli, 8 Vaellus, 5 I.P. Vapari, 2 Helkan Urho, 1 Siirin Liisi (3, 4)

378 riviä / 37,80 euroa


TROIKKA

Lähtö 7:

I: 3 Xeven Leader

II: 1 Callela Vipdeal, 2 E.V. Andy, 6 Rivercapes Way, 8 La Courabou, 9 Mr Midnight

III: 1 Callela Vipdeal, 2 E.V. Andy, 6 Rivercapes Way, 8 La Courabou, 9 Mr Midnight

20 yhdistelmää


Lähtö 9:

I: 7 Jockas Rita

II: 3 Tähti-Karo, 8 Papassi, 11 Ikiliikkuja

III: 1 Vieskerin Kulta, 2 Demoni, 3 Tähti-Karo, 6 Predaattori, 8 Papassi, 10 Mahatma, 11 Ikiliikkuja, 12 Hissun Saga

21 yhdistelmää


MUUT LÄHDÖT:

Lähtö 1: 2 Lumiina – 1 Rohkamo – 6 Helmi-Leena

Lähtö 2: 10 Nice To Know S – 6 Elendiil – 1 What Else

Lähtö 3: 5 Potter Kähö – 4 Rosie Revolt – 7 Yandere Leader

Lähtö 10: 2 Royal Pilatus – 9 Ewe’s Birthday – 4 Power Downhill